Plenul Senatului, vot  unanim pentru inițiativa legislativă a senatorilor USR Robert Zob și Dan Ivan în ajutorul micilor  antreprenori

Plenul Senatului, vot unanim pentru inițiativa legislativă a senatorilor USR Robert Zob și Dan Ivan în ajutorul micilor antreprenori

Plenul Senatului a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă a senatorilor USR Robert Zob și Dan Ivan menită să-i ajute pe antreprenori și să asigure o predictibilitate sporită a cheltuielilor cu plata concediilor medicale.

Conform inițiativei legislative adoptate de Senat, în situația în care pe parcursul a 30 de zile calendaristice angajatul va avea nevoie de mai multe concedii medicale, doar indemnizația aferentă primelor cinci zile va fi suportată de către angajator, costurile aferente următoarelor concedii medicale urmând a fi asigurate din Fondul național unic pentru asigurări sociale de sănătate.

Luând cuvântul în Plenul Senatului, senatorul USR Robert Zob a argumentat că inițiativa este de natură să ajute antreprenorii mici, în special, să aibă o predictibilitate mult mai mare în ceea ce privește cheltuielile cu plata concediilor medicale și, în același timp, să descurajeze folosirea abuzivă a concediilor medicale.

Robert Zob: „Eu, la fel ca alți colegi de-ai mei, mă trag din mediul privat. Nu de puține ori s-a întâmplat ca statul să fie exact cel care le-a pus cele mai mari piedici antreprenorilor. Mici chichițe legislative pot face ca afacerea lor să stagneze, ceea ce nu face decât să îi descurajeze. Datoria noastră este să apărăm interesele fiecărui cetățean din această țară. Vorbim de schimbări mici cu impact mare. Haideți să îi susținem pe micii întreprinzători, să le arătăm românilor că micile afaceri sunt susținute, încurajate și protejate de către statul român. Haideți să livrăm fapte și să le arătăm oamenilor că mediul antreprenorial este o prioritate pentru noi!”

Modificarea legislativă propusă urmărește acordarea posibilității angajatorului de a avea o previzibilitate asupra cheltuielilor viitoare, generate de concediile medicale ce ar putea fi acordate angajaților, aceștia fiind, astfel, protejați împotriva unor situații inechitabile, generatoare de cheltuieli suplimentare.