Premieră în România – primul referendum de demitere a unui primar, organizat în comuna Dumbrăvița, județul Brașov

Premieră în România – primul referendum de demitere a unui primar, organizat în comuna Dumbrăvița, județul Brașov

Primul referendum organizat vreodată în România pentru demiterea unui primar va avea loc duminică, 19 iunie 2022, în comuna Dumbrăvița din județul Brașov, în urma eforturilor depuse de membrii USR din localitate, care au adunat peste 1.100 de semnături ale cetățenilor.

Membrii USR Dumbrăvița îi îndeamnă pe locuitorii comunei să participe la referendum și să voteze pentru demiterea actualului primar al localității, Popa Zachiu (PNL), nemulțumiți de faptul că acestuia nu îi pasă deloc de dezvoltarea comunei, deși este de 16 ani în vârful administrației locale, fiind la al cincilea mandat.

„De prea mult timp, comuna Dumbrăvița este lăsată la voia întâmplării. Nu avem drumuri, nu avem canalizare, serviciile publice sunt aproape inexistente, nu avem creșă, nu avem un parc sau locuri de joacă decente, condițiile din grădinițe și școli sunt deplorabile. Cât de multe ar fi putut face actualul primar în acești 16 ani putem să ne imaginăm uitându-ne la alte comune, precum comuna Ciugud, unde consilierii noștri locali au fost în vizită. Avem modele de succes pe care le putem prelua, comune administrate cu competență, responsabilitate și simțul datoriei față de cetățeni și comunitate. Trebuie doar să avem un primar care să își dea interesul,” au transmis membrii USR Dumbrăvița.

Membrii USR consideră că referendumul de demitere este urmarea firească a abuzurilor comise de către actualul primar, a deselor încălcări fățișe ale legilor, a nerespectării intereselor generale ale comunității și a atribuțiilor legale ce-i revin și anunță că vor lupta prin toate mijloacele legale pentru ca Dumbrăvița să aibă un primar competent și integru, care acționează în interesul cetățenilor.