Primarul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu continuă investițiile pentru sănătatea băcăuanilor

Primarul USR Lucian Daniel Stanciu Viziteu continuă investițiile pentru sănătatea băcăuanilor

Au fost finalizate lucrările de reparații la etajul 1, pavilion Pneumologie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău. A fost schimbată instalația sanitară, au fost montate uși și ferestre noi, spațiul a fost văruit, iar pe jos a fost pus linoleum antibacterian. Printr-o donație a unei companii locale, pavilionul a fost dotat cu 50 de paturi noi.

Continuă construcția unei noi clădiri, P+1, în care vor fi incluse spații pentru spitalizare de zi și birourile administrative. Va fi achiziționat un aparat radiologic mobil, necesar pentru efectuarea de investigații paraclinice pentru pacienții imobilizați, și va fi implementată o instalație de stocare, vaporizare și distribuție a oxigenului medicinal. Un proiect în valoare de peste 3,5 milioane de euro va face posibilă modernizarea și dotarea Ambulatoriului și a Centrului radiologic.

Spitalul de Pneumoftiziologie a beneficiat de mai multe investiții recente ale Primăriei Bacău. În noiembrie 2021, a fost dotat cu un aparat ultraperformant de radiologie, utilizat pentru investigarea, diagnosticarea şi monitorizarea tratamentului pacienţilor. Aparatul este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, reduce mult gradul de iradiere, iar imaginile obținute pot fi analizate de medici în format digital, acurateţea acestora fiind mult îmbunătățită.

Primăria Bacău a investit de asemenea 220.000 de lei în modernizarea Blocului Alimentar al spitalului, prin lucrări de reparații și igienizare la magaziile și depozitele de alimente, montarea unor sisteme de ventilație și prin achiziționarea mai multor aparate necesare: mașină de gătit, dulapuri frigorifice, frigidere, lăzi frigorifice, mașini de spălat vase, mașină de tăiat legume, mașină de tocat carne, feliator, mașină de curățat cartofi și altele.