Discuție pe tema Radio Chișinău în Parlament

Discuție pe tema Radio Chișinău în Parlament

Iulian Bulai, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, anunță că i-a invitat la o întâlnire, săptămâna viitoare, pe ambasadorul Republicii Moldova la București, Victor Chirilă, și pe președintele Radio România, Răzvan Dincă. Tema întâlnirii va fi situația Radio Chișinău.

”Limba română e importantă în Republica Moldova. Iar știrile din România trebuie să ajungă la moldoveni direct. Recenta interzicere ca postul prin care Radio România operează în Moldova să păstreze numele de Radio Chișinău e absurdă, ridicolă, tristă. Ceva ce nu-mi imaginam să se întâmple în vremuri ca cele de acum”, a spus deputatul USR Iulian Bulai.

”Vrem să găsim o soluție la acest blocaj, de aceea i-am invitat la o întâlnire, săptămâna viitoare, la Comisia de Cultură, pe ambasadorul Republicii Moldova la București, domnul Victor Chirilă, și pe președintele Radio România, Răzvan Dincă. Înainte de procese sau instanțe, să încercăm să înțelegem problema și răspunsul cel mai bun la ea, între parteneri reali din două țări legate pentru totdeauna”, a adăugat Iulian Bulai.