Avocatul Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sector 5: Vom pune capăt administrației de tipul dau șpagă și rezolv problema

Avocatul Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sector 5: Vom pune capăt administrației de tipul dau șpagă și rezolv problema

USR a anunțat astăzi că avocatul Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, este candidatul partidului la Primăria Sectorului 5. Dimitriu le-a transmis cetățenilor că alegerile pot schimba lucrurile în privința dezvoltării Sectorului 5.

„Nu toți candidații sunt la fel, vă spun acest lucru cu tărie. Din păcate, Sectorul 5 a fost blestemat în ultimii 20 de ani, din cauza infracțiunilor și a corupției. Am avut doar primari condamnați penal sau cercetați penal: Marian Vanghelie, Daniel Florea și acum la final, dublul condamnat penal Cristian Popescu Piedone. Toți din PSD și susținuți de PSD. Acest stil de a face politică trebuie să dispară,” a declarat candidatul USR.

Alexandru Dimitriu a mai afirmat că USR este alternativa clară la această stare de lucruri, deoarece va crea o administrație profesionistă, care va lucra exclusiv în interesul cetățenilor, axându-se pe nevoile concrete ale acestora.

„Vorbim de o administrație în care legea trebuie să domnească. În care bunul simț trebuie să fie în primărie. În care empatia trebuie să caracterizeze fiecare măsură pe care o obții. Și toate trebuie să fie încununate de cel mai important aspect, profesionalismul. Fără profesionalism nu avem nicio șansă să schimbăm fața sectorului nostru,” a afirmat Dimitriu, care a promis că va reda fiecărui cetățean din sector oportunitățile ratate din cauza administrației în ultimele două decenii.

Candidatul USR a anunțat că, în următoarele săptămâni, va pune în dezbatere publică programul său, care va conține 300 de măsuri concrete de dezvoltare a sectorului.

„Înarmați cu aceste măsuri vom putea să punem stop administrației de tipul dau șpagă și rezolv problema. Pentru că, din păcate, acesta a fost tipicul până în acest moment. Dacă ai bani, îți anvelopezi blocul mai repede. Dacă dai bani, îți iei un loc de parcare. Dacă dai bani, ai șansa să îți iei o autorizație de construcție oricât de ilegală ar fi aceasta. Vom scăpa de aceste metehne și ne vom concentra pe adevăratele probleme ale sectorului,” a declarat Alexandru Dimitriu.

Printre obiectivele asumate în prezent, candidatul USR a menționat dezvoltarea sistemului de educație și interzicerea folosirea școlilor în scopuri politice, dezvoltarea spațiilor verzi, prin crearea celui mai mare parc din Sectorul 5, pe un teren de 100 de hectare, și redeschiderea celor două piețe ale sectorului care sunt în prezent închise, Piața 13 Septembrie și Piața Cotroceni. Dimitriu a afirmat de asemenea că va îmbunătăți absorbția fondurilor europene, deoarece Primăria Sectorului 5 atrage în prezent doar un milion de lei pe an, din cele 150 de milioane pe care le are la dispoziție.