PSD-PNL-UDMR creează noi sinecuri la stat: crește numărul de posturi în Colegiul director al CNCD. USR nu susține această nouă cheltuială din bani publici în plină criză a prețurilor

PSD-PNL-UDMR creează noi sinecuri la stat: crește numărul de posturi în Colegiul director al CNCD. USR nu susține această nouă cheltuială din bani publici în plină criză a prețurilor

USR condamnă votul dat, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, de către PSD-PNL-UDMR, alături de minorități, prin care Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării se mărește cu doi noi membri.

USR nu consideră oportună această cheltuială din bani publici pentru crearea unor noi sinecuri la stat în condițiile în care facturile la gaze, curent electric, combustibil și alimente au explodat, iar statul trebuie să reducă risipa, nu să o mărească.

“Tot respectul pentru colegii noștri reprezentanți ai minorităților naționale, dar, într-un moment în care, în primul rând, am respins un proiect de lege având același obiect, acum insistăm, îl avem a doua oară pe ordinea de zi, dar într-un moment în care cresc facturile la energie, la gaz, crește prețul la combustibil, la alimente, la toate produsele nu este deloc oportun mesajul pentru cetățeni să creștem numărul de posturi de la 9 la 11 la stat, să mai cheltuim din bani publici când, dimpotrivă, ar trebui să avem grijă să reducem toate aceste cheltuieli. USR nu susține aceste demersuri, cu tot respectul pentru colegii noștri din grupul minorităților naționale, și USR susține depolitizarea”, a declarat deputata Oana Murariu

La rândul său, deputatul USR Claudiu Năsui a subliniat faptul că acest proiect nu este despre discriminare, ci despre sinecuri și creșterea numărului de posturi la stat.

“Atenție, s-a formulat argumentul că dacă facem parte dintr-un for, nu avem voie să fim contra creșterii acelui for, nu e adevărat. Putem să fim exact ca și în Parlament, prezenți la datorie, votăm, mergem în comisii și ne facem treaba, dar susținem un Parlament de 300 de parlamentari, de exemplu.

Exact la fel susținem și aici că nu ar trebui să crească numărul acesta din consiliile care conduc instituțiile de stat, nu ar trebui să mai creștem aceste instituții de stat. Dimpotrivă, ar trebui să mai tăiem din ele, să le mai comasăm și să le reducem organigramele”, a subliniat deputatul Claudiu Năsui.