Coaliția PSD-PNL-UDMR votează pentru legalizarea braconajului păsărilor migratoare. USR nu va susține această lege dată de vânători pentru vânători

Coaliția PSD-PNL-UDMR votează pentru legalizarea braconajului păsărilor migratoare. USR nu va susține această lege dată de vânători pentru vânători

Coaliția PSD-PNL-UDMR, alături de minorități, a votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de modificări la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic prin care se dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare.

USR nu poate un susține un asemenea proiect care va distruge ecosisteme întregi ale țării prin mărirea cotelor de vânătoare de până la 22 de ori față de cele actuale.

“Această lege este o lege dată de vânători pentru vânători, este o lege care va distruge ecosisteme în România. Au fost invocate legi din alte țări. Ei bine, dragi colegi parlamentari, trebuie să știți că țările care au adoptat astfel de legi, anul acesta, și în anii anteriori s-au reîntors asupra acestor decizii tocmai pentru că au văzut ce consecințe devastatoare au avut deciziile lor. Noi suntem țara care astăzi decide că facem aceleași greșeli pe care alte țări astăzi le îndreaptă.

Am ascultat dezbaterile din comisii, am văzut experți, am văzut societate civilă care a venit și a dat simulări, au arătat date concrete, au arătat cifre concrete, toate au fost date la o parte de niște vânători care au venit și au spus <>. Legea aceasta nu va putea să fie votată de USR”, a declarat deputata USR Diana Buzoianu.

La rândul său, deputatul USR Adrian Giurgiu a subliniat faptul că proiectul de lege, deși a fost retrimis în Parlament, a trecut prin circuitul legislativ fără niciun fel de modificare.

“Se pare că în Parlament am rezolvat toate problemele României, s-a rezolvat problema prețurilor la gaze, la energie și acum ce ne deranjează pe noi sunt turturelele și nu știm cum sa rezolvăm această problemă decât cu pușca. Este o lege retrimisă de președinte și a trecut și prin comisii fără niciun amendament, fără nicio modificare.

În acest fel, PNL se pare că a luat calea PSD și merge pe mâna vânătorilor, o să avem cote de 22 de ori mai mari decât cele actuale și o să omorâm o grămadă de păsări fără să avem studii, fără să știm să le numărăm și cu zâmbet pe buze, așa cum fac vânătorii zilele acestea”, a subliniat deputatul USR Adrian Giurgiu.