USR solicită demiterea de urgență a directoarei ICR Londra

USR solicită demiterea de urgență a directoarei ICR Londra

În contextul dezvăluirilor potrivit căreia actrița Catinca Maria Nistor, numită director la Institutul Cultural Român din Londra fără concurs, a denaturat adevărul cu privire la studiile sale, USR îi solicită președintelui ICR demiterea acesteia de urgență.

Ceea ce a făcut Catinca Maria Nistor este clar: a mințit Parlamentul României. Ne-a privit în ochi și ne-a mințit. Acest mod de lucru – minciună și impostură – devine rețeta de guvernare a Coaliției PSD-PNL-UDMR. Doamna Nistor trebuie revocată urgent. O cerem noi, USR, o strigă bunul simț”, declară Radu Mihail, liderul senatorilor USR.

Catinca Nistor trebuie demisă de îndată. Impostura nu trebuie premiată. PNL și PSD se fac responsabile de această numire total nepotrivită la ICR Londra!”, declară deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Am participat la audierea propunerii pentru funcția de director ICR Londra. Cu stupoare am văzut, în afară de Coaliția PSD-PNL, că doamna propusă era complet nepregătită. Dar, sub nicio formă nu am crezut că va minți în propriul CV. Pentru acest motiv, este absolut necesară retragerea doamnei Catinca Nistor, de către președintele Institutului Cultural Român. Impostura nu e numai imorală, ci și ilegală!”, declară senatorul USR Remus Negoi, membru în Comisia pentru cultură și media din Senat.

USR reamintește că, în cadrul audierilor din Parlamentul României, Catinca Maria Nistor s-a prezentat drept „absolventă a London School of Economics”, fapt trecut și în propriul CV. În fapt, aceasta este deținătoarea unor atestate de participare Ia niște cursuri de vară.

„O astfel de denaturare a faptelor — în care participarea Ia o școală de vară devine absolvirea unei instituții prestigioase — este, din orice punct de vedere, incompatibilă cel puțin moral cu statutul de reprezentant al Statului român și cu principiile diplomației culturale. Sperăm că înțelegeți gravitatea unor astfel de distorsionări — mai exact, minciuni prin omisiune — și stigmatul pe care riscă să-l arunce asupra Institutului Cultural Român în ansamblul său. De aceea, vă solicităm, demiterea de urgență a doamnei Catinca Maria Nistor din funcția de director al ICR Londra”, se arată în solicitarea scrisă adresată de USR președintelui ICR, Liviu Jicman.