CCR a admis sesizarea USR pe Codul Comunicațiilor. Cătălin Drulă, președinte USR: Am învins casta epoleților la Curtea Constituțională

CCR a admis sesizarea USR pe Codul Comunicațiilor. Cătălin Drulă, președinte USR: Am învins casta epoleților la Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a admis astăzi sesizarea USR pe Codul Comunicațiilor, ceea ce confirmă că PSD și PNL au încercat să infiltreze un abuz într-o lege extrem de importantă pentru România.

„Am învins casta epoleților la Curtea Constituțională. Accesul necontrolat al serviciilor secrete la informații stocate pe servere din România nu va exista. Astăzi, democrația și drepturile individuale au bătut sistemul. Astăzi, vedem diferența dintre un partid cu valori autentic democratice și liberale și o coaliție care consideră că visele unor purtători de epoleți sunt mai importante decât libertatea și dreptul la viață privată al oamenilor. Niciodată USR nu va abdica de la principiile civile, care ne-au ghidat întreaga activitate politică”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

USR a sesizat Curtea Constituțională cu privire la prevederea din Codul comunicațiilor electronice prin care furnizorii de servicii de găzduire electronică cu resurse IP au obligația să furnizeze conținutul criptat al comunicațiilor tranzitate în rețele proprii organelor de aplicare a legii și organele cu atribuții în domeniul securității naționale.

USR a argumentat în sesizare că această prevedere introdusă parșiv în proiectul de lege încalcă mai multe principii constituționale: legalității, securității juridice, clarității și previzibilității legii și ocrotirii vieții private.