Europarlamentarul Vlad Botoș solicită UE să stopeze supravânzarea biletelor de avion: „Este o practică abuzivă și nu respectă drepturile consumatorilor”

Europarlamentarul Vlad Botoș solicită UE să stopeze supravânzarea biletelor de avion: „Este o practică abuzivă și nu respectă drepturile consumatorilor”

Europarlamentarul Vlad Botoș, membru în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului a Parlamentului European, a transmis o scrisoare către comisarii cu responsabilități în protecția consumatorului și piața internă din Comisia Europeană, Thierry Breton și Didier Reynders, pe tema supravânzării biletelor de avion de către companiile aeriene low cost.

Există companii aeriene care vând mai multe bilete decât capacitatea avioanelor, pentru a se asigura că nu zboară cu locuri libere în cazul în care nu se prezintă toți călătorii.

„Această practică este abuzivă și nu respectă drepturile consumatorilor”, susține Vlad Botoș.

Europarlamentarul solicită celor doi comisari măsuri pentru oprirea acestor practici și pentru o reală respectare a drepturilor consumatorilor în litera și spiritul regulamentelor și directivelor europene.

„Amânarea unui zbor le poate crea reale probleme oamenilor. Nu este o practică cinstită să vinzi servicii pe care știi că nu le poți presta. Chiar dacă li se oferă posibilitatea de a zbura a doua zi și vouchere de cazare, oamenii sunt încurcați de aceste practici, iar acum va urma perioada concediilor, când chiar și o amânare de o zi poate aduce dificultăți și costuri destul de mari. Sunt atent la toate practicile neloiale din partea companiilor, indiferent de sectorul de activitate, pentru că, până la urmă, toți suntem consumatori”, mai spune Vlad Botoș.