Senatorul USR Cristian Bordei, 5 întrebări pentru ministrul Turismului privind Târgul de la New York

Senatorul USR Cristian Bordei i-a cerut ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Cadariu, mai multe informații privind prezența României la Târgul Internațional de Turism „The Travel and Adventure Show”, care a avut loc la New York în zilele de 19 și 20 martie 2022, după ce modul catastrofal în care a fost amenajat standul României a devenit public.

În interpelarea adresată ministrului Cadariu, senatorul USR Cristian Bordei solicită următoarele informații:

1. Suma alocată de statul român pentru participarea delegației noastre la acest eveniment, altele decât cele aferente amenajării standului;
2. Componența delegației române și calitatea în care a participat fiecare membru al acesteia;
3. Criteriile pe baza cărora s-a făcut selecția membrilor delegației și principalele atuuri care i-au recomandat pe aceștia ca fiind potriviți pentru locul ocupat;
4. Cine a creat conceptul standului României, care a fost strategia care a stat la baza prezentării turismului din România în felul în care s-a făcut și care au fost obiectivele stabilite pentru această participare?
5. Care au fost rezultatele concrete obținute în urma acestei participări?

Cristian Bordei: „Poza postată de Consulatul Român de la New York este imaginea clară și neretușată a rezultatelor imposturii, a angajărilor pe pile, a căpușării instituțiilor statului cu persoane numite de PSD și PNL în funcții pentru care nu au nicio pregătire și nicio chemare. În poza aceea vedem motivul pentru care turismul românesc nu reușește să atragă mai mulți vizitatori externi, în ciuda potențialului masiv pe care îl are.”