Senatorul Radu Mihail: „Numirea Catincăi Nistor în funcția de director ICR Londra e o catastrofă pentru diplomația culturală românească”

Senatorul Radu Mihail: „Numirea Catincăi Nistor în funcția de director ICR Londra e o catastrofă pentru diplomația culturală românească”

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail a transmis astăzi o interpelare către ministrul Afacerilor Externe, ministrul Culturii și președintele ICR, solicitând clarificări cu privire la considerentele care au stat la baza nominalizării Catincăi Nistor în funcția de director al ICR Londra.

Radu Mihail consideră că prestația deplorabilă a Catincăi Nistor în cadrul audierilor din Parlament pentru funcția de director ICR Londra justifică pe deplin valul de indignare din spațiul public, culminând cu petiția inițiată de comunitatea de români din Marea Britanie „Solicităm retragerea Catincăi Maria Nistor din funcția de Director ICR Londra!”

Radu Mihail: „Nu putem accepta ca diplomația culturală și cultura română să fie mutilate de PSD și PNL. E nevoie ca pozițiile esențiale de la cârma instituțiilor culturale să fie ocupate de oameni competenți. De aceea, îi îndemn pe toți să semneze această petiție, în cazul în care nu ați făcut-o deja.”

În interpelarea sa, Radu Mihail a solicitat următoarele informații:

– Ce o recomandă pe doamna Catinca Nistor în funcția de director al ICR Londra? Ce criterii ați avut în vedere în selectarea sa pentru a ocupa această funcție?
– Cum considerați că își va îndeplini mandatul, în condițiile în care nici măcar nu a știut să enumere care sunt principalele sale două obiective?
– Având în vedere că mai mulți români din Marea Britanie au inițiat o petiție prin care solicită retragerea doamnei Catinca Nistor din funcția de director ICR Londra și organizarea unei noi proceduri de numire, aveți în vedere reconsiderarea acestei numiri?