Timișoara devine centru de excelență în tratarea cancerului. Dominic Fritz anunță investiții de milioane de euro în aparate performante și un nou Spital Municipal

Timișoara devine centru de excelență în tratarea cancerului. Dominic Fritz anunță investiții de milioane de euro în aparate performante și un nou Spital Municipal

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță construirea unui nou Spital Municipal, în parteneriat cu Banca Mondială, care va reuni într-un singur loc toate secțiile care acum sunt dispersate în diverse clădiri din oraș, multe dintre ele improprii pentru desfășurarea actului medical.

Investiția, pentru care Dominic Fritz a demarat împreună cu IFC, divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale, studiul de prefezabilitate este cea mai mare din ultimii 50 de ani.

“Acesta va fi ridicat între Aerodromul Utilitar și acea clădire neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparține Ministerului Sănătății, unde se dorește înființarea unui nou centru oncologic”, susține Dominic Fritz.

La acest proiect se adaugă și finalizarea aproape în întregime a noii clădiri, în valoare de 2,5 milioane de lei, ridicată lângă Spitalul Municipal, care găzduiește unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar și un nou computer tomograf.

“Într-una din vechile clădiri ale Spitalului Municipal, pe care o reabilităm în prezent, este instalat cel de-al doilea aparat de radioterapie.

Sunt aparate performante de radioterapie și investigații, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, achiziționate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, printr-un program al Băncii Mondiale.

Va rămâne în funcțiune și vechiul aparat, care are peste 20 de ani, dar încă poate fi util în tratarea anumitor forme de cancer”, precizează primarul USR al Timișoarei.

Toate aceste investiții urmăresc să transforme Timișoara într-un centru de excelență în tratarea cancerului.

“Sute de timișoreni fac naveta în alte orașe pentru a se trata de cancer, în momente dramatice pentru ei și familiile lor.
Prin investițiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condițiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timișoara”, subliniază Dominic Fritz.

Detalii, aici