Senatul votează anularea amenzilor date pentru necompletarea PLF. PSD dă copy-paste la inițiativele USR

Senatul votează anularea amenzilor date pentru necompletarea PLF. PSD dă copy-paste la inițiativele USR

Plenul Senatului a adoptat in unanimitate inițiativa legislativă prin care se anulează amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF).

Ca urmare a incompetenței guvernării PSD-PNL-UDMR, mii de cetățenii au fost amendați pe nedrept fie că nu au mai fost găsiți în bazele de date sau pentru că nu au fost informați corespunzător de autorități.

Astăzi, Plenul Senatului a adoptat o inițiativă legislativă a PSD și a respins inițiativa similară a USR, deși inițiativa USR, a deputaților Silviu Dehelean și Stelian Ion, fusese înregistrată la Camera Deputaților încă din data de 2 februarie, iar liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, solicitase discutarea acesteia în regim de urgență. În loc să-și recunoască incompetența și să voteze rapid acest proiect, majoritatea PSD-PNL-UDMR a respins cererea USR pentru discutarea legii de eliminare a amenzilor pentru PLF în procedură de urgență pentru ca PSD să depună, o săptămână mai târziu, o inițiativă legislativă copiată aproape în integralitate după inițiativa USR.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat: “Implementarea PLF în România nu a avut nimic de-a face cu combaterea pandemiei ci cu amendarea românilor. A fost o măsură clasică de formă fără fond, stat care doar vrea să ia cu japca banul din buzunarul oamenilor. USR a depus  o inițiativă legislativă pentru anularea amenzilor aplicate și restituirea banilor deja plătiți. Am solicitat procedură de urgență, astfel încât să reparăm această nedreptate cât mai rapid posibil. Ce au făcut parlamentarii PSD? Împreună cu partenerii lor de coaliție, ne-au respins cererea și au depus o altă inițiativă legislativă copiată aproape în integralitate după inițiativa USR. De ce ne-am mira, căci știm cu toții că PSD și PNL sunt obișnuite cu plagiatul.”