PSD și PNL, vot în apărarea distrugătorului pădurilor și mediului din România

PSD și PNL, vot în apărarea distrugătorului pădurilor și mediului din România

Cârdășia guvernării PSD-PNL-UDMR cu mafia lemnului și a deșeurilor poate continua liniștită, după ce deputații coaliției la putere s-au înghesuit, astăzi, să dea un vot de susținere pentru ministrul Tanczos Barna. De la preluarea mandatului, acesta a dovedit sistematic că nu este deloc interesat de apărarea Mediului, ci mai degrabă de distrugerea lui. Bineînțeles, în beneficiul băieților deștepți care s-au îmbogățit și vor să o facă în continuare din tăieri ilegale de păduri, din arderi de deșeuri și din construcții ilegale în arii protejate.

Nu am auzit astăzi decât scuze ale ministrului Tanczos Barna cu privire la incapacitatea de a gestiona Ministerul Mediului. Avem o mafie a deșeurilor care înflorește în România, avem arderi ilegale de miriști pe toată suprafața țării, avem o mafie a dezmembrărilor auto care ne sufocă, avem foarte multe tăieri ilegale de păduri despre care ministrul spune că nu există, avem o legislație europeană care nu este pusă în practică. Din păcate, România este roșie, vizibilă pe hărțile NASA, asemenea Ucrainei. Cetățenii sunt singurii care, alături de noi, pot opri aceste mafii care ne otrăvesc aerul și ne reduc viața”, precizează Octavian Berceanu, fost comisar-șef al Gărzii de Mediu.

Ministrul Tanczos Barna, în afară de securismele arătate astăzi, când s-a lansat în acuzații la adresa celui care a vorbit de afacerile cu lemn, are de răspuns la foarte multe întrebări. De ce a eliminat-o pe Atena Groza de la Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării, specialist de mediu, care nu avea nicio legătură cu niciun partid? De ce ține Romsilva blocată politic prin detașări și nu organizează concurs pentru funcția de director general și pentru un consiliu de administrație stabil, cu un plan de management pe termen mediu și lung? De ce Ministerul Mediului nu a implementat nici până acum pachetul de măsuri împotriva tăierilor ilegale, cuprinzând camere de luat vederi în zonele de risc, scannere și alte mijloace de supraveghere? De ce acceptă Ministerul Mediului să se întâlnească în ședințe tehnice unde se fac modificări de acte normative cu reprezentanții unor companii investigate de DIICOT pentru comercializare de lemn ilegal tăiat? De ce stă la masă cu penalii ministrul Mediului?”, precizează deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Îl invit pe ministrul Tanczos Barna, un admirator al lui Viktor Orban, să accepte modificările de legislație care să permită apărarea pădurilor țării. Una dintre ele: modificarea legislației privind infracțiunile de mediu. Aceasta s-a blocat la Ministerul Mediului, nu la Ministerul Justiției, în timpul mandatului meu am avut întâlniri fructoase, după care nu s-a mai făcut nimic luni la rând. Domnul Tanczos Barna să nu mai dea vina pe alții pentru ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani și să facă ceva pentru pădurile și apele României”, declară Stelian Ion, deputatul USR și fost ministru al Justiției.

USR va continua să militeze pentru apărarea mediului, așa cum a făcut-o încă de la înființare. La fel cum va continua să ceară tragerea la răspundere a celor care sacrifică sănătatea românilor pentru bunăstarea clientelei de partid.