USR solicită miniștrilor Internelor și Justiției să vină cu explicații în cazul „Elena Udrea”

USR solicită miniștrilor Internelor și Justiției să vină cu explicații în cazul „Elena Udrea”

În contextul fugii Elenei Udrea din țară cu doar câteva ore înainte de condamnarea ei pentru fapte de corupție, USR solicită miniștrilor Lucian Bode și Cătălin Predoiu să explice public cum reușesc politicienii corupți să scape de răspunderea în fața legii și ce măsuri trebuie să ia autoritățile statului pentru a apăra interesele cetățenilor, nu pe cele ale condamnaților penal.

Klaus Iohannis a avut dreptate când ne-a vorbit de un «stat eșuat». Așa arată statul eșuat. Autorități paralizate, Elena Udrea a fugit și nimeni nu știe de ea. A fugit cu câteva ore înainte de aflarea sentinței. Justiția și-a făcut treaba. E și un semnal pentru toți corupții care, astăzi, cred că pot fura liniștiți în noul sistem construit de Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Semnalul că vine rândul tuturor celor care au încălcat legea. Dacă nu peste un an, peste cinci sau șase. Autoritățile, în schimb, sunt paralizate. Așteptăm urgent niște lămuriri din partea lui Lucian Bode și Cătălin Predoiu. Cum a fugit Elena Udrea din țară? Unde este? Ce se întâmplă cu aducerea în țară a altor corupți celebri? Ce se întâmplă cu Ghiță? Când începeți să recuperați banii din averile furate?”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și vicepreședinte USR.

În timp ce președintele Iohannis, ajutat de liderii „coaliției sărăciei”, încearcă o militarizare a societății și o alunecare a României spre iliberalism, pentru a închide gura celor care se opun sistemului – vezi și cazurile recente de intimidare ale jurnaliștilor -, politicienii corupți, care au spoliat ani la rând banii românilor, își văd liniștiți de afaceri și combinații în țară sau în afara granițelor.

USR se va opune oricărui atac la democrația din România pus la cale de partidele aparținând vechiului sistem de putere.