Ministrul Justiției vrea să pună pumnul în gură magistraților incomozi

Ministrul Justiției vrea să pună pumnul în gură magistraților incomozi

Ministrul Cătălin Predoiu dovedește zi de zi că și-a însușit retorica PSD, atacând magistrații incomozi, care au îndrăznit să îl critice pentru felul în care calcă în picioare Justiția.

Prin avertismentul transmis magistraților că ar face mai bine să se concentreze pe ce au trecut în fișa postului și să uite de libertatea de exprimare, ministrul Predoiu continuă, așa cum a făcut-o și prin întărirea SIIJ, să pună pumnul în gură procurorilor și judecătorilor care susțin o reformă reală a sistemului de justiție.

Ce va face mai departe Cătălin Predoiu? Va sesiza cumva Inspecția judiciară? Va începe o vânătoare a judecătorilor și procurorilor care îi critică, cu argumente valide, proiectele, cum este cel prin care reorganizează SIIJ într-o rețea națională? Sunt destui magistrați verificați și chiar sancționați de Inspecția lui Lucian Netejoru, ținut în funcție prin decizie politică, de pe vremea lui Dragnea. Asta își dorește ministrul Predoiu, să continue și mai abitir hărțuirea și intimidarea magistraților?”, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Domnul Predoiu face exact ce a învățat de la mentorii din PSD: încearcă să pună pumnul în gură acelor magistrați care se opun deciziilor sale de sabotare a luptei anticorupție, cum a fost în cazul SIIJ. Pentru domnul Predoiu, magistrații care susțin o reformă reală a sistemului de justiție, așa cum au cerut în repetate rânduri și Comisia Europeană prin MCV, și Comisia de la Veneția și GRECO, trebuie să îi dea raportul pentru cum își respectă sarcinile de serviciu”, precizează deputatul USR Andrei Lupu.

Până CSM va considera necesar să sancționeze public derapajul ministrului Predoiu, USR îl invită pe continuatorul lui Liviu Dragnea, Florin Iordache și Tudorel Toader să explice românilor de ce:

  • sabotează lupta anticorupție și independența Justiției;
  • compromite ridicarea MCV pentru România;
  • nu a consultat adunările generale ale instanțelor și parchetelor pentru proiectul de așa-zisă desființare a SIIJ, nu a respectat nici termenele legale prevăzute de transparența decizională și nu a așteptat avizul Comisiei de la Veneția;
  • „a uitat” la sertar proiectele de punere în acord a Codului penal și a Codului de procedură penală cu deciziile CCR, deși le-a găsit predate la cheie;
  • a numit-o pe Giorgiana Hosu, cea care aproape a îngropat Dosarul „10 August”, la conducerea DIICOT, în dispreț total față de toți oamenii care au fost gazați și bătuți în Piața Victoriei;
  • a abandonat grupul de lucru de la Ministerul Justiției înființat pentru redactarea proiectului de lege privind DNA-ul pădurilor.