3 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile se vor duce în digitalizarea Sectorului 2

3 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile se vor duce în digitalizarea Sectorului 2

Primarul Radu Mihaiu a reușit să obțină o finanțare de aproximativ 3 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile pentru digitalizarea Sectorului 2.

Este vorba de un proiect amplu de digitalizare a DGASPC Sector 2 care nu numai că va eficientiza activitatea instituției, dar va simplifica radical viața persoanelor beneficiare de servicii de asistență socială.

Mai exact, acest proiect, depus de Primăria Sectorului 2, va însemna crearea unui ecosistem digital interinstituțional, interconectat și interoperabil, care va fi util atât pentru cetățeni, cât și pentru funcționarii publici.  

Alocarea va fi din fonduri europene, programul POCA, finanțat din Fondul Social European. Concret, beneficiază de 2.896.659,94 lei (TVA inclus) din fonduri europene, la care se adaugă contribuția de 2% a Primăriei (57.9333,20 lei, TVA inclus).

“Acesta ne va permite să simplificăm birocrația, să eficientizăm și să transparentizăm munca funcționarilor, dar și să avem mereu o imagine de ansamblu a serviciilor pe care le oferim cetățenilor.

Proiectul se va derula pe parcursul următoarelor 16 luni și va fi încă o cărămidă la temelia unei primării de secolul 21, așa cum ne-o dorim toți locuitorii Sectorului 2”, a declarat Radu Mihaiu.

Concret, digitalizarea DGASPC Sector 2 va aduce:

  • eficiența și transparentizarea muncii funcționarilor publici – fără hârtii plimbate de la un birou la altul;
  • beneficii majore pentru cetățeni – vor avea acces digital la serviciile publice ce sunt oferite, în mod obișnuit, la ghișeu;
  • acces rapid la concluzie: aprobarea sau respingerea dosarului.

Mai multe detalii, aici.