USR susține desființarea pensiilor speciale, supraimpozitarea lor până atunci fiind o măsură reparatorie minimală

USR susține desființarea pensiilor speciale, supraimpozitarea lor până atunci fiind o măsură reparatorie minimală

Senatorii USR au votat în favoarea impozitării pensiilor speciale, considerând că măsura este o minimă reparație financiară la o mare nedreptate morală. USR susține fără echivoc desființarea pensiilor speciale, fiind una dintre măsurile pe care USR le-a susținut constant de când a ajuns în Parlament. Luând cuvântul în Plenul Senatului, senatorul USR Narcis Mircescu a arătat că USR a depus mai multe inițiative parlamentare menite să reglementeze sistemul de pensii astfel încât el să țină seama strict de contributivitate, neîmpărțind pensionarii în „speciali” și „pensionari de rând”. 

Narcis Mircescu: „În anul 2017, USR a depus prima inițiativă legislativă de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. În 2020, aceste pensii au fost eliminate. Tot în 2020, USR a depus prima inițaitivă legislativă pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale. Astăzi, în Senat, avem o lege inițiată de USR privind eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Când a fost dezbătută în Comisia de Muncă din Senat, USR a fost singurul partid care a votat în favoarea ei.”

USR se pronunță fără echivoc pentru desființarea pensiilor speciale și a oricăror beneficii absurde ale plimbătorilor de hârtii din primării, consilii județene sau din Parlament sau ale unui grup de angajați din structuri de forță ale statului.