Claudiu Năsui: România pierde toată valoarea participației la Krivoi Rog pentru că PNL s-a opus vânzării înainte de războiul din Ucraina

Claudiu Năsui: România pierde toată valoarea participației la Krivoi Rog pentru că PNL s-a opus vânzării înainte de războiul din Ucraina

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR, anunță faptul că România a pierdut toată valoarea participației la combinatul de la Krivoi Rog, în contextul războiului din Ucraina, pentru că PNL s-a opus vânzării sale la momentul propunerii făcute ca ministru al Economiei, blocând OUG-ul care se afla pe circuitul de avizare în guvern.

“Ar fi fost foarte bine pentru România să scape de această investiție păguboasă înainte de război, atunci când încă mai valora ceva. Nu zic că am fost eu vizionar. Evident nu știa nimeni că va începe războiul. Dar era o idee bună pentru statul român să vândă ceea ce în mod evident era o gaură neagră. N-au vrut „partenerii” de guvernare”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui a fost primul ministru al Economiei care a vorbit despre această afacere păguboasă în care a intrat statul român, în anii `80 alături de alte țări din fostul bloc socialist, care timp de zeci de ani a plătit un milion de euro, anual, la trei firme pentru „paza și conservarea” combinatului, care de 22 de ani nu mai funcționa deloc. Concret, România a plătit cât ar fi costat o secție nouă ATI în fiecare an pentru paza unei ruine, arată fostul ministru al Economiei.

“În ultima săptămână cât am fost în minister, încă mă luptam să deblochez OUG-ul de vânzare. Cei care l-au blocat ar trebui să realizeze cât rău au făcut României. Și dacă nu realizează ei, scriu aici măcar să realizeze electoratul lor.

Pentru a proteja interesele corupte ale unor firme cu legături politice care iau un milion de euro pe an să nu facă nimic, România a ajuns să piardă toată valoarea combinatului. Am pierdut tot. De ce? Pentru că acum nimeni nu o să ne mai dea niciun leu pe un combinat și așa cu probleme dintr-o țară aflată în plin război.

Dar culmea ironiei știți care e? Că în timp ce PNL mă bloca pe mine să vând, Ucraina, singura țară cu care mai eram în proiect, a vândut”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui subliniază faptul că nu doar PNL este vinovat pentru pierderea statului român, ci toți miniștrii PNL-PSD care s-au succedat la Ministerul Economiei, înainte de USR, și nu au făcut nimic pentru inițierea vânzării.

„Nu au făcut-o. Au acceptat căpușarea. De ce? Fie din interes că primeau și ei ceva, fie din frica băieților deștepți care luau bani de acolo. Oricare ar fi situația, oamenii ăștia ar trebui judecați. Dacă nu de justiție, măcar de electorat”, a conchis vicepreședintele USR.

Detalii, aici

(Foto: Inquam Photos)