Deputații USR au blocat astăzi spălarea plagiatelor

Deputații USR au blocat astăzi spălarea plagiatelor

USR a împiedicat introducerea pe furiș a amnistierii plagiatorilor într-o inițiativă care modifica Legea Educației și care urma să fie votată astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Deputații USR au solicitat astăzi în plen retrimiterea inițiativei Plx. 614/2021 în Comisia de Învățământ, iar propunerea a fost votată. În comisie, USR va propune eliminarea amnistiei plagiatorilor.

PSD și PNL dau dovadă de multă inventivitate în încercarea de a-i scăpa pe plagiatori de probleme.

În inițiativa legislativă a unui deputat al minorităților naționale care viza inspectoratele școlare a apărut brusc un amendament care să îi spele de plagiat pe toți ceilalți care au copiat în doctorate înainte de 2011. Amendamentul nu a fost niciodată discutat în comisie, ci introdus pe șest în raport înainte ca inițiativa să ajungă la vot.

În timp ce PSD și PNL încearcă să salveze plagiatorii, USR a depus mai multe proiecte de lege prin care să sancționeze persoanele care au plagiat și proiecte pentru îmbunătățirea transparenței în universitățile din România și în funcționarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.