Ministrul Mediului, invitat la audieri în Senat cu privire la situația proiectului imobiliar de la Corbu

Ministrul Mediului, invitat la audieri în Senat cu privire la situația proiectului imobiliar de la Corbu

USR îl cheamă pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, la audieri în Comisia de mediu din Senat, pe tema proiectului imobiliar de la Corbu.

Am propus celorlalți membri ai comisiei să-l invităm pe ministrul Mediului, domnul Tanczos Barna, la o discuție pe tema proiectelor imobiliare de la Corbu. Vrem să cunoaștem condițiile în care au fost eliberate anumite documente de către instituții ale statului aflate sub autoritatea ministerului, să fim informați cu privire la poziția Ministerului referitor la ce se întâmplă acolo și dacă, nu cumva, situația din teren nu a scăpat de sub control. Sunt sigur că în baza principiului colaborării loiale între instituții, domnul Barna va onora invitația”, declară președintele Comisiei de mediu, senatorul USR Claudiu Mureșan.

Proiectul imobiliar, care acoperă o suprafață de 2,7 hectare, prevede construirea a 24 de imobile de lux din beton în arii protejate.

Săptămâna trecută, mai mulți parlamentari USR au cerut Prefecturii Constanța să atace în instanță autorizațiile de construcție și PUZ-urile pentru pseudo-satul pescăresc ce se construiește pe plaja virgină de la Corbu.

Tot săptămâna trecută, președintele Comisiei de mediu din Senat, Claudiu Mureșan, a adresat o interpelare ministrului Mediului cerându-i clarificări privind eliberarea autorizațiilor de mediu pentru acest proiect, iar senatorul USR de Constanța Remus Negoi și senatorul USR de Tulcea Costel Vicol au vizitat zona, pentru documentare la fața locului.