USR Mogoșoaia a lansat campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului PNL Paul Precup

USR Mogoșoaia a lansat campania de strângere de semnături pentru demiterea primarului PNL Paul Precup

USR Mogoșoaia a demarat astăzi campania de strângere de semnături pentru organizarea referendumului de demitere a primarului PNL Paul Precup.

Referendumul de demitere a devenit absolut necesar din cauza nenumăratelor încălcări grave ale legislației de către primarul Precup, prin ignorarea și modificarea ilicită a oricăror prevederi care stăteau în calea realizării Sectorului Zero, un tun imobiliar uriaș, de peste 1.200 de hectare. Interesele personale ale primarului și ale apropiaților săi au dus astfel la luarea unor decizii administrative cu grave consecințe asupra viitorului comunității.

Printre nenumăratele nereguli legislative care îi sunt imputate primarului PNL se numără următoarele:

  • A reinventat matematica, pentru a expropria terenurile oamenilor la prețuri de nimic. În 19 ianuarie 2022, primarul a modificat în mod abuziv Regulamentul de funcționare al Consiliului Local, în sensul declarării majorității calificate ca fiind de 10 voturi și nu de 11. Modificarea este în contradicție cu Codul administrativ și cu ordinul de ministru care stabilește cum se calculează majoritatea în Consiliul Local (Ordinul nr. 25/14.01.2021 alin. 2, lit. k). Precup avea nevoie de această modificare deoarece, în decembrie, pe baza unor hotărâri luate cu 10 voturi „pentru”, Consiliul Local declanșase procedura exproprierii a peste 300 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari;
  • A rescris din pix o hotărâre de Consiliu Local prin care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului Sectorul Zero, iar primarul a fost împuternicit să semneze „contracte de tranzacție” cu proprietarii terenurilor afectați de proiect. Consiliul Local a aprobat o anumită formă a Hotărârii 233, dar pe site a apărut o altă variantă, existând suspiciuni de fals în acte, sesizate de consilierii USR la DNA;
  • A revocat peste noapte o hotărâre de consiliu (HCL 109/2017) care produsese deja efecte, deoarece în baza acesteia primarul a luat un credit de 6 milioane de euro pentru dezvoltarea proiectului Sectorul Zero, fiind făcute de asemenea tranzacții cu terenuri. Conform Legii contenciosului administrativ (Legea nr. 554/2004), revocarea unei hotărâri care a produs efecte este ilegală.

„Primarul Precup a uitat de ce a fost ales în fruntea comunității, nu îi mai reprezintă pe oameni și se preocupă exclusiv de un mega tun imobiliar, servind clientela din partide, în special din PNL. Avem străzi neasfaltate și fără canalizare, mizerie la tot pasul, o grădiniță începută acum 16 an, un dispensar deplorabil. Primarul vrea să facă un proiect fantasmagoric, un oraș de 80.000 de locuitori, când nu poate avea grijă de o comună cu 800 de oameni. USR dorește dezvoltarea acestei comune, dar o adevărată dezvoltare, nu tunuri imobiliare”, a afirmat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

„Începem strângerea de semnături pentru că primarul a nesocotit interesele noastre, ale tuturor celor care vrem să avem o viață de calitate în această comună. Avem nevoie de o școală mai mare, avem nevoie de grădinițe a căror construcție să nu dureze 15 ani, nu avem nici măcar o piață de weekend în Mogoșoaia, asfalt, canalizare. Primarul a decis că interesele sale personale și ale grupului pe care îl reprezintă sunt mai importante decât interesele locuitorilor. Noi vrem să gândim împreună cu aceștia un alt mod de a face administrație, în folosul tuturor cetățenilor, a afirmat Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local USR în Mogoșoaia.

Membrii USR sunt încrezători că vor aduna cele 1.800 de semnături necesare pentru declanșarea referendumului de demitere, cu ajutorul cetățenilor implicați în comunitate, voluntarii USR începând de astăzi să strângă zilnic semnături.