Iulian Bulai: Omul Gabrielei Firea, pus să gestioneze sutele de milioane de euro de la Institutul Național de Patrimoniu

Iulian Bulai: Omul Gabrielei Firea, pus să gestioneze sutele de milioane de euro de la Institutul Național de Patrimoniu

Deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, atrage atenția asupra numirii făcute de PSD la șefia Institutului Național de Patrimoniu, instituție care gestionează sute de milioane de euro destinate restaurărilor.

„PSD pune laba pe patrimoniu!

Omul Gabrielei Firea trimis s-o dea afară de la Teatrul Odeon, în 2017, pe Dorina Lazăr a fost pus acum să conducă Institutul Național de Patrimoniu (INP). Pentru merite de management, desigur.

Oana Valeria Zaharia a avut o carieră fulminantă la București, din 2017 încoace: de la soție de afacerist constănțean conectat politic, cercetată ea însăși pentru înșelăciune, la inspectoare în Primăria Municipiului București, șefă a Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT) și acum, iată, stăpână peste milioanele de euro pentru restaurări de la INP.

Inclusiv sume enorme, sute de milioane, din «Valul renovării» din PNRR.

Ministrul Romașcanu spune că l-a înlocuit pe arh. Ștefan Bâlici, directorul INP începând din 2016, din cauză că nu era «bun manager», nu cheltuia toți banii.

Adevărul e că din bugetul uriaș al AMPT din Anul Centenarului (mai bine zis, Anii Centenarului) n-a rămas niciun leu. Nu vede nimeni în București unde s-au dus milioanele alea, dar clar n-au rămas necheltuite – criteriul PSD-ului.

Iar la lejeritatea cu care a executat comanda Gabrielei Firea să-i găsească pete-n soare Dorinei Lazăr, știm și cum se vor cheltui.

Apropo, Dorina Lazăr a fost repusă în post de judecători. Noroc că ea n-a cerut despăgubiri, că plăteau bucureștenii «calitățile de manager» ale Oanei Zaharia.”