Ioana Mihăilă și Cristian Ghinea demontează fake news-ul despre Agenția pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate

Ioana Mihăilă și Cristian Ghinea demontează fake news-ul despre Agenția pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate

PSD are la dispoziție 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcția de spitale. Dar ministrul Rafila și ”experții” din PSD nu știu să construiască spitale și încearcă să găsească scuze și pretexte ca să nu le facă.

Cei 1,7 miliarde de euro au fost obținuți de foștii miniștri USR, care au reușit finanțarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate (ANDIS) din PNRR, o realizare politică importantă, deoarece Comisia Europeană nu aprobă fonduri pentru funcționarea instituțiilor decât în cazuri excepționale.

Ministrul Rafila se plânge acum că ar exista în PNRR cheltuieli cu ”consultanța” în valoare de 25 de milioane de euro, la ”investiții” de 5 milioane de euro. Adevărul este că 5 milioane de euro sunt cheltuielile cu operaționalizarea și funcționarea ANDIS pe 5 ani, 25 de milioane de euro sunt cheltuielile cu asistența tehnică, iar investițiile sunt de fapt 1,7 miliarde de euro.

„Ar fi bine ca domnul Rafila să înceapă să lucreze la actele normative care sunt deja într-o mare întârziere: criteriile de prioritizare pentru centrele comunitare, pentru spitale, ordonanța de înființare a ANDIS. Sau poate măcar să elaboreze normele pentru legislația primară care a fost deja aprobată în mandatul USR și care prevedea, printre altele, pilotarea și derularea unor mecanisme de plată/rezultat, care ar aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea actului medical și care aveau termen decembrie 2021”, a transmis Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății.„De ce toată această șaradă? Evident că se pregătesc să o dea de gard. În martie trebuie elaborate criteriile de selecție a spitalelor. ANDIS trebuia să fie deja operațională și nu este. În iunie trebuie să bată în cuie lista de 25 de spitale din PNRR. Le e lene să muncească la asta, Rafila se ocupă să cumpere televizoare în minister,” a declarat Cristian Ghinea, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.Mai multe informații aici:

https://www.facebook.com/100044201691234/posts/501286698021382/?d=n

și aici: https://www.facebook.com/100063895424054/posts/331953772277801/?d=n