Dragoș Popescu: Într-o zi de poluare masivă, Ministerul Mediului avizează negativ două inițiative USR care vizau reducerea poluării

Dragoș Popescu: Într-o zi de poluare masivă, Ministerul Mediului avizează negativ două inițiative USR care vizau reducerea poluării

Senatorul USR Dragoș Popescu trage un semnal de alarmă: într-o zi de poluare masivă în Capitală, Ministerul Mediului avizează negativ două inițiative USR care vizau reducerea poluării.

”Astăzi asistăm din nou la un val de poluare, cu valori ale particulelor în suspensie de peste 3-4 ori pragul maxim admis pentru protejarea sănătății umane. Cetățenii ne scriu neputincioși, Garda de mediu pare de asemenea neputincioasă. Suntem în situația asta datorită inacțiunii, indolenței și nepăsării Ministerului și în general a Guvernului României care, prin lipsa de initiațive, au reușit să strângă nu mai putin de 17 proceduri de infringement pe mediu din care 6 sunt pe capitolul Aer. Avem două trimiteri în judecată și o condamnare. Condamnare după care vom plăti penalități financiare. Noi ca țară, fiecare cetățean, nu Ministrul sau Guvernul. După aceste evenimente, nimeni nu a făcut nimic”, spune senatorul Dragoș Popescu.

Ministerul Mediului a transmis puncte de vedere negative pentru două inițiative USR care vizau reducerea poluării. Prima inițiativă vizează incriminarea arderilor ilegale de deșeuri, a doua vizează îmbunătățirea sistemului de monitorizare și informare privind calitatea aerului.

”Argumentele Ministerului sunt cel puțin ridicole în ambele cazuri și ne fac să ne întrebăm la modul serios dacă acest minister apără poluatorii sau cetățenii. De ce a avizat negativ ministrul Tanczos Barna proiectul care viza arderile ilegale? Nu înțelege termenul arderi ilegale pentru că nu există definiție legală pentru incendierea deșeurilor. De ce a avizat negativ ministrul Tanczos Barna proiectul care viza imbunatatirea monitorizarii si transparenta datelor despre calitatea aerului? Așteptăm noua directivă a Comisiei Europene, adică așteptăm vreo 5 ani până intră în vigoare în România”, explică senatorul Dragoș Popescu.

Ambele proiecte își urmează cursul în comisiile de specialitate ale Senatului și apoi Camera Deputaților și vom lua toate măsurile pentru a combate atitudinea absolut toxică a ministerului.

USR atrage atenția că ministrul Mediului Tanczos Barna nu a avansat nicio politică publică,  OUG, HG, sau Ordin de Ministru care să rezolve parte din aceste probleme care ne costă bani și sănătate.

Senatorul Dragoș Popescu îi amintește ministrului Mediului că poluarea are culoare politică și face un apel la parlamentari de la toate partidele să voteze inițiativele USR pentru un aer mai curat în țara noastră.

Mai multe detalii aici – https://www.facebook.com/DragosPopescuUSRPLUS/posts/317017890443965