Un primar USR devine exemplu în județul Covasna

Un primar USR devine exemplu în județul Covasna

În primul an și trei luni de mandat, Raul Urdă, primarul orașului Întorsura Buzăului, a investit în dezvoltare cât fostul primar de la PSD în trei ani, adică peste 10 milioane de lei. În contextul în care fostul primar, Leca Băncilă, a avut trei mandate: două din partea PSD și unul din partea ALDE. 

Banii pentru investiții s-au dus, în principal, în infrastructură, asfaltare, apă-canalizare, educație, parcări, piațete, infrastructura pietonală și digitalizarea primăriei.

Dacă județul Covasna se numără printre județele fruntașe la colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, în județ, orașul Întorsura Buzăului este fruntaș și în această privință.

În noiembrie, anul trecut, s-au modernizat cele cinci spații destinate colectarii selective a deșeurilor din zona blocurilor, s-au achiziționat două autospeciale, acestea având capacitatea  să colecteze, în aceeași zi, gunoiul menajer și cel reciclabil în compartimente separate, și s-au achiziționat tomberoane pentru a simplifica cetățenilor colectarea selectivă.

Primarul a pus Întorsura Buzăului și pe harta orașelor, care au stații de încărcare pentru mașini electrice, prin achiziționarea unei astfel de stații, una dintre cele mai moderne de acest fel din țară.

În ceea ce privește transparentizarea activității la nivelul primăriei, a fost achiziționat un soft nou, care interconectează toate bazele de date din primărie și a fost implementat astfel sistemul plăților online al tuturor taxelor și impozitelor locale. De asemenea, a fost implementat “Biroul unic” pentru ca cetățeanul să nu mai fie plimbat din ușă în ușă în primărie, ci să găsească în același loc informațiile dorite.

Raul Urdă a alocat bani și pentru a asigura transportul gratuit al elevilor la școală.

De asemenea, reamintim că a fost lansat și primul program de bugetare participativă al orașului, ”Tu decizi pentru Întorsura Buzăului”, inițiat de consilierii USR Întorsura Buzăului, prin care cetățenii au fost invitați să se implice în toate etapele: de la generarea de propuneri de proiecte, votarea lor, iar apoi, implementarea și monitorizarea soluțiilor.

Prin munca depusă ca primar în 2021, Raul Urdă a reușit într-un timp scurt să mobilizeze comunitatea întorsureană și să retrezească spiritul civic în comunitatea orașului.