Consilierii USR investesc în digitalizarea educației

Consilierii USR investesc în digitalizarea educației

Peste 100 de școli din Vrancea vor beneficia de tablete, videoproiectoare şi suporturi videoproiectoare, în valoare de peste 900.000 de lei, după ce amendamentul propus, în acest sens, de Ionel Carabă, consilier judeţean şi vicepreşedinte USR Vrancea, la bugetul local pe 2022 a fost aprobat.

„Educația, ca pilon fundamental al societății, necesită o atenție sporită şi, pentru a îmbunătăți procesul educațional, trebuie să avem în vedere noi metode atractive. Digitalizarea este indispensabilă progresului, iar adaptarea sistemului de educație și formare la evoluția tehnologică este crucială în dezvoltarea societății, cu atât mai mult cu cât, actuala generație este una digital-nativă. Ignorarea acestui fapt ne va costa mai mult decât însăși educația”, se arată în textul amendamentului la bugetul Consiliului Judeţean Vrancea pe anul 2022, propus de Ionel Carabă, consilier judeţean şi vicepreşedinte USR Vrancea.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, numărul de unități de învățământ cu personalitate juridică este de 113, dintre care, 64 de unități nu dețin niciun fel de dispozitive electronice de tip tablă interactivă.

Pachetele smart care vor ajunge în cele 113 unităţi de învăţământ, conţin o tablă interactivă, un videoproiector şi un suport videoproiector şi vor soluţiona, cu siguranţă, probleme punctuale ale unităţilor de învăţământ. Valoarea totală se ridică la 949.169,61 lei. 

Digitalizarea educației este o prioritate asumată ferm de USR, iar investițiile făcute sunt cea mai bună dovadă, în acest sens.

USR Vrancea rămâne consecventă viziunii că Educația trebuie să fie una dintre direcțiile prioritare ale tuturor partidelor.