Consilierii USR propun realizarea unui nou muzeu în Craiova

Consilierii USR propun realizarea unui nou muzeu în Craiova

Consilierii USR Craiova propun transformarea clădirii istorice care găzduiește prima Staţie de Pompare a Apei din Craiova într-un muzeu industrial.

Proiectul a fost propus de Eduard Alexandru Cîrceag și Bogdan Pascu pentru a fi inclus în bugetul local pe anul 2022 și se înscrie în demersul de restaurare a clădirilor și a monumentelor istorice, susținut de USR.

Scopul vizat al proiectului este atât valorificarea patrimoniului istoric și cultural local, cât și dezvoltarea economică a regiunii prin crearea unor noi locuri de muncă.

“Propunem restaurarea monumentelor istorice ale Craiovei pentru că orașul nostru este plin de clădiri lăsate spre uitare.

Cu sprijinul PNRR avem o mare oportunitate pentru a relansa cea mai frumoasă clădire industrială din Craiova și, în același timp, pentru a crea noi locuri de muncă în folosul comunității locale.

În interior, aparatura originală, cu care se lucra acum 100 de ani pentru aducerea apei în oraș, este intactă.

Datoria unei administrații locale este să propună soluții creative pentru clădirile istorice ale Craiovei și să redea cetățenilor valorile istorico-culturale”, au declarat Eduard Alexandru Cîrceag și Bogdan Pascu.

În acest context, USR Craiova face apel către primărie la transparentizarea proiectelor finanțabile prin PNRR, în condițiile în care, în următoarea perioadă, vor avea loc apeluri pentru diverse componente ale programului.