USR propune măsuri în favoarea românilor care se reîntorc în țară, coaliția guvernamentală nu le votează

Coaliția PSD-PNL-UDMR recunoaște absurditățile din formularul de intrare în România, este de acord cu soluțiile USR, dar nu le votează. Mii de români, majoritatea din Diaspora, sunt batjocoriți în continuare, căci ei nu reprezintă o prioritate pentru PSD, PNL, UDMR sau AUR.

În baza sesizărilor și observațiilor primite de la cetățeni, parlamentarii USR de Diaspora au depus o serie de amendamente pentru a repara absurditățile din OUG-ul referitor la formularul de intrare în România (PLF), amendamente care au fost discutate în cadrul Comisiei Juridice din Senat.

Senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, și deputatul USR de Diaspora, Iulian Lorincz, au formulat propuneri concrete care vin în sprijinul românilor care intră în țară, lucru recunoscut chiar și de reprezentanții PSD și PNL care au participat la dezbaterile din Comisia Juridică din Senat. Totuși, reprezentanții PSD, PNL și UDMR au amânat cu o săptămână votul pe amendamentele USR, cu justificarea că doresc să lase Guvernul să își repare propriile greșeli.

Iulian Lorincz: ”Soluțiile noastre au fost recunoscute drept constructive și sunt în sprijinul românilor care intră în țară. Parlamentarii coaliției au devenit subit duioși cu Guvernul, să-i permită să treacă de faza de consultare publică un OUG de corectare a altui OUG defectuos. Iar noul proiect nu preia nici acum măsuri mai prietenoase cu lucrătorii mobili transfrontalieri sau cu cei care traversează frecvent frontiera”.

Radu Mihail: ”În noua variantă, pentru completarea formularului, este prevăzut un termen de doar 48 de ore înainte de intrarea în țară. Or, noi am propus un interval de 72 de ore, ținând cont de situația celor care efectuează călătorii pe distanțe lungi și nu au acces la tehnologie în timpul deplasării.”