Vlad Botoș, reconfirmat vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European

Vlad Botoș, reconfirmat vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European

Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, USR, a fost reales marți, 25 ianuarie 2022, vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European. La jumătatea mandatului, Parlamentul European își reevaluează conducerea, alegând atât președintele instituției, cât și președinții și vicepreședinții comisiilor.

Europarlamentarul arădean a fost reconfirmat în funcție cu această ocazie și își va continua activitatea de supraveghere a implementării regulamentelor fondurilor europene în statele membre ale Uniunii Europene. Cu o activitate extrem de intensă în Parlamentul European, Vlad Botoș a fost responsabil pentru mai multe rapoarte legislative sau non-legislative de la nivel european atât în comisia REGI, cât și în celelalte două comisii din care face parte.

„Comisia pentru Dezvoltare Regională este deosebit de importantă pentru România, pentru că trebuie să ne asigurăm și de la acest nivel că regulamentele sunt respectate, iar banii sunt utilizați pentru dezvoltarea comunităților. Din ceea ce am văzut, în calitate de membru și vicepreședinte al acestei comisii, România stă încă foarte prost la utilizarea fondurilor destinate pentru dezvoltare regională, cu o rată de absorbție de aproximativ 59% pentru 2014-2020. Este nevoie ca autoritățile locale să arate mai mult interes, mai ales că sunt bani care ne sunt destinați nouă, românilor, iar țara noastră are nevoie de investiții”, a spus Vlad Botoș.

La finalul anului trecut, Vlad Botoș a fost desemnat pe locul 3 ca influență politică în Parlamentul European între europarlamentarii aflați la primul mandat, aceștia reprezentând 65% dintre toți aleșii europeni, iar reconfirmarea ca vicepreședinte arată că se bucură și de sprijinul colegilor de grup politic, Renew Europe, și de comisie.