Primarii USR susțin instituțiile de învățământ și investesc în educația de calitate

Investițiile în educație sunt o prioritate a primarilor USR, aceștia luptând pentru modernizarea infrastructurii de învățământ și asigurarea celor mai bune condiții de studiu pentru elevi, în vederea realizării unei educații de calitate.

În sectorul 2 al Capitalei, administrat de primarul USR Radu Mihaiu, se va construi un nou complex sportiv școlar modern, la Școala Gimnazială nr. 51. Noul complex va fi construit pe strada Herța nr. 1 și va avea în componența sa un patinoar, un teren de handbal, gradene încăpătoare pentru spectatori, vestiare și cabinet medical. Realizarea acestui proiect este posibilă printr-o finanțare obținută din partea Companiei Naționale de Investiții (CNI).

La Timișoara, primarul USR Dominic Fritz anunță începerea lucrărilor de modernizare a Școlii Generale nr. 30. Proiectul vizează construirea a două noi corpuri de clădire și modernizarea altor trei corpuri existente. Școala va avea astfel 16 săli noi de clasă, iar circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și peste 2.000 de elevi vor avea parte de condiții mai bune de învățământ. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană, valoarea totală a acestuia fiind de 24,8 milioane de lei.

Primăria Bacău, condusă de primarul USR Lucian Viziteu, investește în modernizarea Liceului Teoretic „Henri Coandă” și a Liceului Tehnologic „Grigore Antipa”. Aproximativ 1,3 milioane de lei sunt alocați pentru reabilitarea spațiului fostei centrale termice a Liceului „Grigore Antipa”, pentru anveloparea fațadei căminului și a sălii de sport, pentru înlocuirea ușilor de acces la Corpurile de Școală A, B și C și pentru modernizarea cantinei. Se vor deschide noi ateliere de alimentație publică și de estetică, toate dotările necesare urmând a fi achiziționate prin susținerea financiară a primăriei. Cantina Liceului „Henri Coandă” a fost de asemenea modernizată, iar echipamentul de la bucătăria școlii a fost înnoit, pentru prima oară în ultimii zeci de ani, asigurând astfel condiții mai bune de servire a mesei pentru cei peste 140 de elevi.

În Milișăuți, județul Suceava, primarul USR Vasile Cărare a atras recent 1,3 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, acestea fiind primele fonduri europene atrase vreodată în oraș. Primarul USR mai are un proiect european aprobat, pentru îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii sistemice în domeniul e-educație, în valoare de 1,5 milioane de lei, urmând semnarea contractului de finanțare. Cele două proiecte vin în completarea mai multor investiții efectuate deja de Primăria Milișăuți pentru îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ, de la instalarea unei centrale noi în grădinița din oraș, la modernizarea curților interioare și a terenurilor de sport ale școlilor.

În comuna Smârdan din județul Galați, administrată de primarul USR Silviu Zinica, 365 de elevi primesc gratuit tablete, cu abonament la internet pentru 24 de luni. Tabletele fac parte dintr-un prim lot al proiectului „Dotarea unităților de învățământ din comuna Smârdan cu echipamente electronice”, proiect câștigat de Primăria comunei Smârdan și finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea proiectului este de aproximativ 865 mii lei. Primăria Smârdan, condusă de primarul USR Silviu Zinica, are în desfășurare mai multe proiecte cu fonduri europene pentru dotarea școlilor. În perioada următoare, acestea vor fi dotate cu alte echipamente IT, cum ar fi laptop-uri și table interactive.