Cristian Seidler: “USR nu va vota acest buget al asigurărilor sociale care este subfinanțat”

Cristian Seidler: “USR nu va vota acest buget al asigurărilor sociale care este subfinanțat”

Deputatul USR, Cristian Seidler, a susținut, astăzi, la votul proiectului legii bugetului asigurările sociale din Parlament, următorul discurs prin care a exprimat decizia partidului de a nu vota acest proiect:

“Stimați colegi,

Aproape că m-am bucurat că PSD va conduce ministerul care gestionează pensiile. Eram foarte curios cum vor mări punctul de pensie la 1.875 de lei, conform minciunii legiferate chiar de dânșii.

Primul pas a fost să anunțe că punctul de pensie va fi, de fapt, cu 289 de lei mai puțin decât promiseseră inițial. Asta a fost prima recunoaștere a minciunii. Mai apoi, PSD, prin ministrul de Finanțe, a recunoscut a doua oară această minciună. Sigur, după aceea dânsul a spus că este o eroare să recunoști o minciună și că adevărul este mult prea dureros, mai ales atunci când arată minciuna repetată și legiferată a PSD.

USR v-a propus să scoateți toți pensionarii de sub limita sărăciei, cheltuind în plus jumătate din suma pe care vă propuneți să o cheltuiți.

Nu, Partidul Social Democrat și accentuez Social Democrat, pretins social democrat, a considerat că e mai bine să păstreze peste 1,6 milioane de pensionari sub limita sărăciei.

Așa faceți voi în mod recurent, așa făceați și înainte de 1989 pentru că de acolo vi se trag rădăcinile, aruncați câte o sută de lei și pretindeți să vi se mulțumească din inimă partidului. Așa ați fost obișnuiți de mici, așa faceți 30 de ani mai târziu.

Apropos, multă sănătate președintelui dumneavoastră de onoare, tovarășului Ion Iliescu, căruia îi doresc să prindă ziua în care va trebui să răspundă pentru crimele de la Revoluție și de la Mineriadă.

Cât despre pensiile speciale, amăgiți în mod repetat populația României, spunând că le veți elimina în timp ce fie la creșteți, așa cum se va întâmpla anul viitor, fie le amânați puțin în beneficiul clientelei dumneavoastră politice.

În materie de asigurări pentru șomaj, pentru că și acesta este subiectul acestei legi, singura idee consistentă pe care o aveți este să angajați la stat pilele, relațiile și cunoștințele dumnevoastră de partid. Ultimul exemplu în această materie este fratele incompetent al domnului Paul Stănescu, pe care l-ați așezat în fruntea unei instituții publice cu un salariu foarte mare, cu un venit foarte mare sau, un alt exemplu dacă doriți, și închei aici, este recenta arestare făcută de DNA pentru directorul general adjunct de la APIA, care pretindea 2.000 de euro pentru angajarea pe pile la stat. Asta este ceea ce știți să faceți în materie de șomaj.

Vă mulțumesc.

USR, evident, nu va vota acest buget al asigurărilor sociale care este subfinanțat, așa cum spune, de altfel, Consiliul Fiscal”.