Viza de lungă ședere pentru nomazii digitali, adoptată de Camera Deputaților. Diana Buzoianu: “Aduce România în secolul XXI”

Viza de lungă ședere pentru nomazii digitali, adoptată de Camera Deputaților. Diana Buzoianu: “Aduce România în secolul XXI”

Proiectul de lege privind viza de lungă ședere pentru nomazii digitali, inițiat de Diana Buzoianu, deputat USR, a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Prin această lege, România va putea să construiască un brand de țară și să devină lider în domeniu și, totodată, să atragă resurse financiare în economia națională și să încurajeze apariția de noi startup-uri.

“Este o lege care aduce România în secolul XXI și care arată că România înțelege și vede, și știe să profite de beneficiile pe care le oferă secolul XXI.

Este o lege care a fost muncită alături de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, alături de MAI și MAE și prevede posibilitatea străinilor de a veni să locuiască sau să călătorească aici, în România, pentru o perioadă mai lungă de timp, în acest timp ei urmând să lucreze pentru un angajator din străinătate sau pentru o companie pe care ei o au înregistrată în străinătate.

Este un instrument care a adus deja resurse financiare enorme în țări precum Germania, Estonia și Croația, și, începând de la momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, va putea să aducă aceste resurse și pentru România.

Este un instrument prin care noi putem să promovăm țara noastră și ne alăturăm, astfel, avangardei statelor care au reușit să folosească viza pentru nomazii digitali pentru a-și promova propria țară”, a declarat Diana Buzoianu.

Concret, impactul economic ar fi următorul: dacă România ar atrage 2.000 de nomazi digitali anual, care ar cheltui în medie 2.000 de euro pe lună, la finalul unui an am putea vorbi de aproximativ 50 de milioane de euro aduși în economia națională.

Mai multe detalii despre acest proiect, aici.