Tun de 21,2 milioane lei dat la sectorul 1 în ultimele zile de mandat ale primarului Tudorache

Tun de 21,2 milioane lei dat la sectorul 1 în ultimele zile de mandat ale primarului Tudorache

Clotilde Armand, primarul USR al sectorului 1, a inițiat demersurile pentru recuperarea unui prejudiciu de 21,2 milioane lei, constatat de un raport al Curții de Conturi, în urma unui control efectuat la Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA.

Inspectorii au constatat că, în septembrie 2020, au existat cheltuieli nejustificate de 21,2 milioane lei, efectuate prin achiziționarea a 1.200 de nebulizatoare, care urmau să fie utilizate în școli. Achiziția s-a făcut fără aprobarea Consiliului Local, fiind complet nejustificată, iar prețurile au fost supraevaluate de peste șapte ori. O achiziție formală făcută în procedură de „urgență”, prin negociere fără publicarea anunțului de participare.

Un număr de 568 de nebulizatoare au ajuns astfel în 24 de școli, dar nu au fost niciodată folosite, deoarece școlile nu erau autorizate pentru a face dezinfecție cu substanțe biocide și nu aveau nici personal specializat.

Clotilde Armand va trimite raportul final procurorilor DNA, pentru ca responsabilii pentru aceste nereguli să fie trași la răspundere. Raportul Curții de Conturi dovedește din nou că fostele administrații ale sectorului 1 au cheltuit în mod nejustificat banii comunității locale, prin contracte supraevaluate date unor firme de casă.

Firma implicată în această achiziție, DAP Team & Partners, a fost înființată în noiembrie 2019, fiind abonată la contracte cu prețuri supraevaluate date de Primăria Sectorului 1 și obținând de asemenea contracte la alte primării din București cu administrații PSD, cum ar fi Primăria Sectorului 5.