Senatorii USR cer ministrului de Interne să dea explicații în privința sechestrării jurnaliștilor de la RAI

Senatorii USR cer ministrului de Interne să dea explicații în privința sechestrării jurnaliștilor de la RAI

Senatorii USR cer Comitetului Liderilor grupurilor parlamentare din Senat să-l invite la ”Ora Guvernului” pe Ministrul de Interne, Lucian Bode, să clarifice felul în care Poliția Română a acționat în cazul senatoarei neafiliate Diana Iovanovici Șoșoacă, care a fost implicată în data de 13 decembrie 2021 într-o altercație cu o echipă a televiziunii italiene RAI.

 Cererea este făcută în temeiul art. 181 din Regulamentul Senatului,urmând ca ministrul de interne să vină în Parlament până la încheierea actualei sesiuni parlamentare ordinare.

Motivând cererea, liderul grupului USR din Senat, senatorul Radu Mihail, arată că tema este de interes major, în condițiile în care este pusă la îndoială capacitatea Poliției Române de a aplica legea în mod egal, fără tratament diferențiat între cetățenii de rând și unii demnitari.

Radu Mihail: ”Din înregistrările video din spațiul public reiese că dna senator Șoșoacă a avut un comportament impropriu, a interzis jurnalistilor să părăsească incinta in care se aflau, lipsindu-i de libertate și a făcut abuz de funcția sa, amenințând forțele de ordine. Nu în ultimul rând, această situație a provocat un incident diplomatic grav, care a necesitat intervenția de urgență a reprezentanților Ambasadei Italiei la București.”

Grupul parlamentar USR consideră că este urgent și imperativ ca dl ministru al Afacerilor Interne să fie invitat la Ora Guvernului.