Claudiu Năsui: PNL vrea să distrugă proiectul de exploatare a grafitului din România

Claudiu Năsui: PNL vrea să distrugă proiectul de exploatare a grafitului din România

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, acuză PNL că vrea să distrugă proiectul de exploatare a grafitului din România.

După ce, în prima zi de mandat interimar, Virgil Popescu a reinstalat în fruntea companiei căpușele cu carnet de partid, care au condus-o și înainte, printre care se numără și un multiplu condamnat penal, acum vrea să preia licența de exploatare a grafitului de la Salrom la Nuclearelectrica, o altă companie de stat pe care o controlează prin Ministerul Energiei.

Pe scurt: PNL, la fel ca PSD, face ce știe el mai bine: sacrifică interesul României pentru interesul personal.

„PNL vrea să distrugă proiectul de exploatare a grafitului din România.

În mandatul meu am reușit să punem compania de stat Salrom pe un făgaș către succes.

Conducerea a fost numită transparent, exclusiv cu oameni cu CV impecabil care și-au demonstrat valoarea în mediul privat. Am dat undă verde procedurilor de listare la bursă a companiei. Și, cel mai important, am început proiectul pentru exploatarea grafitului în România.

Planul era ca în scurtă vreme să ajungem să producem și grafen în România și să dezvoltăm o industrie a viitorului. Practic România ar fi fost pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Pregătirea exploatării grafitului a fost câștigată de către Roland Berger, o firmă cu expertiză internațională și cu o reputație excelentă. Totul era pregătit pentru reușită.

Nu putea fi lăsat așa. În prima zi de mandat interimar, Virgil Popescu a reinstalat în fruntea companiei căpușele cu carnet de partid care au condus-o și înainte. Printre ei și un multiplu condamnat penal. Am scris despre asta chiar atunci.

Membrii PNL, puși de Virgil Popescu în fruntea companiei, vor acum să oprească exploatarea grafitului. Așa se întâmplă la stat când contractul de consultanță nu a fost câștigat de o firmă de partid abonată. Virgil Popescu vrea să ia licența de exploatare a grafitului de la Salrom la Nuclearelectrica, o altă companie de stat pe care o controlează el prin Ministerul Energiei.

România ar putea deveni foarte importantă pentru industria bateriilor. În mod natural, fără subvenții și fără scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. De fapt, România ar fi putut fi deja foarte importantă în multe domenii, dacă nu ar fi fost jefuită cu rândul de o clasă politică interesată numai de propriul buzunar.

Lucrurile acestea sunt făcute pe repede înainte de membrii PNL puși în fruntea companiei de stat. M-am asigurat că noul ministru (PSD) știe ce se întâmplă în companie. Este un proiect în interesul companiei, al românilor și al industriei din România. Vom vedea dacă va salva exploatarea grafitului sau dacă România ratează încă o oportunitate de dezvoltare din cauza unor politicieni care sacrifică interesul României pentru interesul personal”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.