Primarii USR deschid curțile școlilor pentru toți cei care vor să facă mișcare

Primarii USR deschid curțile școlilor pentru toți cei care vor să facă mișcare

Primarii USR consideră că toți copiii și adulții au dreptul să facă mișcare în siguranță în curțile școlilor și au aprobat deschiderea acestora pentru a permite accesul la terenurile de sport.

La Timișoara, oraș administrat de primarul Dominic Fritz, elevii vor avea acces la terenurile de sport din incinta școlilor și după terminarea cursurilor, în weekend și în vacanțe. 15 unități de învățământ care au pază umană vor face parte din acest program, care va fi extins și în alte școli după ce se vor asigura condițiile de pază necesare. Accesul la aceste terenuri de sport se poate face între orele 09.00-21.00, în funcție de activitățile didactice existente și de anotimp.

Primarul USR Allen Coliban a deschis recent la Brașov 3 terenuri de sport: un teren reabilitat, la Popa Șapcă, și două terenuri noi, la Fartec și în Triaj. A fost aprobată de asemenea deschiderea porților a 10 școli din municipiu, pentru ca elevii să poată face sport în afara orele de curs, urmând ca din primăvară lista acestora să fie suplimentată. După asigurarea condițiilor logistice necesare, în perioada vacanțelor și în weekend, programul de acces va fi zilnic, între 09.00-21.00, iar în zilele în care au loc activități didactice, până la ora 20.00, în funcție de anotimp.

În sectorul 1 al Bucureștiului, administrat de primarul Clotilde Armand, a fost aprobat accesul gratuit al tuturor locuitorilor domiciliați în sector la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ. Accesul se va face pe baza unei declarații pe proprie răspundere, în prezent lucrându-se la partea logistică legată de asigurarea pazei, a supravegherii video și a tuturor celorlalte condiții necesare pentru buna desfășurare a activităților. Pe terenurile de sport vor putea avea loc activități sportive, individual, în grup sau pe echipe. Acolo unde nu există spațiu pentru amenajarea unui teren de sport, accesul se va face pentru activități de recreere în spațiile special amenajate, acolo unde există: șah, table etc.

În sectorul 2 al Capitalei, primarul USR Radu Mihaiu a deschis curțile școlilor încă de la începutul lunii iunie pentru toți copiii și adulții care vor să facă mișcare. În weekenduri și vacanțe, curțile școlilor sunt deschise între orele 08.00-20.00. Primăria a construit de asemenea un teren de baschet de nivel competițional și două noi terenuri de mini-fotbal în parcul Morarilor, urmând să reabiliteze și terenul de fotbal din acest parc.

La Alba Iulia, multe dintre curțile școlilor au fost de asemenea deschise, la recomandarea primarului USR Gabriel Pleșa.

În orașul Victoria din județul Brașov, primarul Camelia Bertea a deschis baza sportivă din localitate încă din luna decembrie a anului trecut.

USR a susținut mereu necesitatea luării unor măsuri pentru a face sportul cât mai accesibil tuturor, una dintre măsurile imediate care pot fi luate fiind deschiderea curților școlilor după terminarea programului școlar.