Dan Barna: „Președintele României este nașul colaborării care se naște astăzi. E a patra șansă dată de domnia sa PSD”

„Azi, în 25 noiembrie 2021, penelismul s-a separat oficial de liberalism. Penelismul, vă spuneam, a mers unde îi e locul, în buzunarul domnului Ciolacu. Dar liberalismul trebuie să continue să aibă un rol major în viața acestei țări. Iar acest rol este îndeplinit azi de Uniunea Salvați România”, a declarat vicepreședintele USR, Dan Barna, astăzi, în cadrul discursului susținut în plenul de învestire a Guvernului Monstroasei Coaliții PNL-PSD-UDMR.

În cadrul declarațiilor făcute de la tribuna Parlamentului, Dan Barna a acuzat PNL că a abandonat „o guvernare refomistă în favoarea uneia retrograde”, arătând cum PNL a inventat un minister pentru Gabriela Firea, după ce acum acum un an de zile o considera incapabilă să administreze fonduri publice și l-a adus înapoi în guvern pe semnatarul Ordonanței 13, prin care a scos în stradă sute de mii de români.

„De ce nu l-ați chemat direct pe Liviu Dragnea să îi oferiți ministerul justiției? Nu mai era nevoie de tot teatrul ăsta absurd”, a adăugat Dan Barna.

În același timp, Dan Barna a subliniat faptul că președintele Klaus Iohannis „este nașul colaborării care se naște astăzi” și a reamintit că este a patra șansă pe care șeful statului o dă PSD la guvernare.

„Sunt convins că o va da și pe a cincea sau a șasea dacă va fi nevoie. Nu e o greșeală, nu e un accident. E doar cinism, nepăsare și ghinionul nostru de a nu fi văzut mai devreme semnele pe care trebuia să le vedem: că România este pentru președintele Iohannis doar o bucată de material didactic, o bucată de plastilină pe care oricum o modelează iese tot PSD la guvernare”, a mai spus vicepreședintele USR.