Primarii USR reabilitează străzile și spațiile pietonale din localitățile pe care le administrează, pentru a crea condiții civilizate de circulație

Primarii USR reabilitează străzile și spațiile pietonale din localitățile pe care le administrează, pentru a crea condiții civilizate de circulație

Primarii USR refac infrastructura rutieră și pietonală din localitățile pe care le administrează, prin reabilitarea a mii de metri pătrați de străzi și de spații pietonale, pentru a crea condiții bune de circulație.

La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, 112.000 de metri pătrați de străzi și 38.000 de metri pătrați de trotuare au fost reparate în primele nouă luni din 2021, la un cost per metru pătrat cu 10% mai scăzut decât în anul precedent. Au fost făcute treceri de pietoni supraînălțate în zonele cu școli (pe bulevardele Loga, Eminescu și pe strada Aluniș) și au fost introduse alveole largi pentru arbori. Printre cele mai importante lucrări se numără lărgirea la patru benzi a unei porțiuni de carosabil din Calea Buziașului, una dintre cele mai aglomerate intrări în Timișoara. Lucrarea a fost finalizată în mai puțin de trei luni, fiind deschisă zilele trecute circulației rutiere.

În Sectorul 1 al Capitalei, primarul USR Clotilde Armand a modernizat cinci străzi de pământ în cartierul Chitila Triaj – strada Buclei, Mamaia, Medrești, Poiana Ursului și Drumul Gării – prin asfaltarea sistemului rutier, construirea de trotuare și realizarea canalizărilor pluviale, pe o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați. Alte două străzi de pământ din zona de nord a Sectorului 1, Eugen Brote și Drumul Lăpuș, vor fi de asemenea modernizate, prin asfaltare și construirea trotuarelor. ADP Sector 1 a efectuat lucrări de întreținere și reparații pe străzile Smaranda Brăescu, Lița, Adrian Pătru, Cornescu, Aurel Băeșu, Dăeni, Feleacu, Lainici, Brănarul, Oastei și pe bulevardul Apicultorilor, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

În Sectorul 2, administrat de primarul USR Radu Mihaiu, au fost reabilitate mai multe sisteme rutiere, pe străzile Cernăuți, Herța, Savu Marin, Lăicerului, Comarnic, Suceava, Barbu Brădescu, Nada Florilor și aleea de legătură de pe strada Dinu Vintilă. În prezent, se desfășoară lucrări pe străzile Fântânica, Medianei, Rahmaninov, Mihăilă Radu, Declamării, Cornișor și Gheorghe Țițeica. În viitor apropiat, va fi demarată reabilitarea sistemelor rutiere pe alte 13 străzi din Sectorul 2.

La Bacău, oraș administrat de primarul USR Lucian Viziteu, s-au turnat covoare asfaltice pe aproximativ 62.000 de metri pătrați, pe străzile Alunului, Bucovinei, Calea Romanului (zona gir. Șerbănești – Calea Bârladului), Chimiei (intersecție Calea Republicii), Venus, Mircea Eliade, Viorelelor și Lalelelor. S-au efectuat, de asemenea, reparații cu mixtură la cald și întreținere pe aproximativ 1.265 de metri pătrați, pe străzile Alunului, Siretului, Milcov, Aviatori, Pictor Theodor Aman, Miron Costin, Violetelor, Garofiței, Letea. În viitorul apropiat, vor începe lucrările de modernizare pe strada Corbului.

La Alba Iulia, oraș administrat de primarul USR Gabriel Pleșa, șapte străzi au fost modernizate integral, turnându-se covor asfaltic pe o suprafață de 2.400 de metri pătrați și fiind construite alei pavate pe 1.200 de metri pătrați. Au fost construite de asemenea două poduri rutiere și au fost efectuate reparații la covoarele asfaltice, pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați, și reparații la crăpăturile asfaltice, pe 39.000 de metri liniari. În aceste zile, se lucrează la un drum care va lega cartierele Orizont și Micești de cartierul Bărăbanț și de strada Emil Racoviță, pentru a crea astfel o rută alternativă pentru circulația în orele de vârf.

La Câmpulung, oraș administrat de primarul USR Elena Lasconi, a fost turnat covor asfaltic pe străzile Furnicii, Constantin Noica, Locotenent Oncica, și pe alte câteva străzi din oraș, pe o suprafață de 7.500 de metri pătrați. De asemenea, pe baza fondurilor alocate de asociația GAL Câmpulung Muscel, administrația locală are în elaborare documentația tehnică pentru asfaltarea și extinderea rețelei de canalizare pe patru străzi: Leculești, Valea Bărbușii, Pârșenilor și o porțiune din strada Grigore Alexandrescu.

La Dumbrăvița, în județul Timiș, primarul USR Horia Bugarin a asfaltat 10 străzi pe proiecte începute de administrația precedentă, finalizând în acest an 55% din primul proiect, respectiv 30% din cel de-al doilea proiect. Nouă alte străzi au fost modernizate din fondurile bugetului local și s-a intervenit pentru pietruire pe alte 60 de străzi.