USR: Adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgență națională

USR: Adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgență națională

USR susține ferm introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact.

Din acest motiv, USR va cere în Legislativ aplicarea nediscriminatorie a Certificatului Verde pentru toți angajații, indiferent că aceștia activează în sistemul public sau cel privat.

Vom depune această prevedere la Camera Deputaților sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

De asemenea, având în vedere scara largă de aplicare a acestei măsuri, vom propune și o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

În cele 60 de zile, angajații își vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.

După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare.

În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia.

Mai multe detalii, aici