Dacian Cioloș: USR rămâne, începând de astăzi, singura forță politică proeuropeană care își dorește cu adevărat modernizarea României

Dacian Cioloș: USR rămâne, începând de astăzi, singura forță politică proeuropeană care își dorește cu adevărat modernizarea României

USR trece în opoziție și va folosi toate mijloacele de care dispune pentru a se opune abuzurilor alianței toxice dintre PNL și PSD.

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD-ism.

Acestea au fost principalele mesaje transmise de Dacian Cioloș, președinte USR, marți, în cadrul unei conferințe de presă în care a subliniat că USR rămâne fidel obiectivelor asumate în fața românilor.

„USR rămâne, începând de astăzi, singura forță politică proeuropeană care își dorește cu adevărat modernizarea României și care luptă împotriva clientelismului și a proastei guvernări care sărăcește populația.

USR nu va vota niciodată un guvern capturat de PSD-ism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Am văzut în ultimele decenii ce a însemnat asta pentru România și guvernarea din România și nu ne vom lăsa amăgiți sub nicio formă de ceea ce înseamnă și a însemnat PSD-ismul.

S-a ajuns în această situație, în primul rând, din cauza slăbiciunii liderilor PNL-isți și cu îngăduința președintelui Iohannis.
PNL a tot vorbit de reforme și modernizarea țării, dar nu a dat semne că își dorește să le pună în practică și să facă aceste reforme alături de USR”, a declarat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș a arătat că situația politică a ajuns în acest punct nu pentru că USR nu a fost suficient de flexibil, ci pentru că nu a acceptat „să preia de la vechile partide modelul acesta al minciunii și al ipocriziei față de promisiunile făcute”.

„Și PNL a făcut campanie pentru modernizarea României, pentru statul de drept, pentru întărirea justiției, însă atunci când a fost vorba să discutăm concret despre aceste măsuri și să ni le asumăm în decizii, PNL a fugit de această asumare și s-a dus să găsească o soluție acolo unde se simt mai confortabili pentru că nu cred că va fi o presiune din partea PSD să introducă în programul de guvernare depolitizarea administrației publice și profesionalizarea, reforme profunde care să ajute mediul de afaceri, transparența în cheltuirea banului public.

PNL, din păcate, nu și-a dorit aceste reforme pentru că dacă și le dorea, le puteam face împreună. Ați văzut toate șicanele de la guvernare și piedicile care au fost puse miniștrilor noștri. Am avut, se pare, acest scop de a îndepărta USR de la guvernare și de a merge alături de PSD.

Am un mare regret că cetățenii în aceste vremuri greu încercate trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri și tulburări politice și știu că sunt mulți oameni dezamăgiți”, a adăugat Dacian Cioloș.

Mai departe, Dacian Cioloș a enumerat obiectivele USR pentru următoarea perioadă, subliniind faptul că partidul va utiliza toate mijloacele de care dispune atât în Parlament, cât și la nivel local pentru a face următoarele lucruri pentru cetățeni:

„O să ne opunem abuzurilor acestei alianțe toxice de orice fel, vom supraveghea și denunța cheltuirea discreționară a banului public, vom urmări felul în care sunt puse în practică proiecte care au fost începute de miniștrii noștri, proiecte de reformă, construcții de spitale, de autostrăzi, ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite, vom face tot ceea ce ține de noi să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid PNL-isto – PSD-ist și vom promova inițiative legislative care sunt în linie cu PNRR la care am lucrat. Ne vom opune clientelismului si politizării statului.

USR se va organiza pentru a crește partidul astfel încât în 2024 să fim o forță politică alternativă la ceea ce se întâmplă în momentul de față.
USR rămâne fidel obiectivelor pentru care noi, cea mai mare parte dintre noi în USR, am intrat în politică, aceea de a face ca România să arate mai bine și cetățenii să se simtă bine trăind aici”.

(Foto: Inquam Photos/George Călin).