Dragoș Pîslaru a fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri: Îmi doresc ca 2022 să fie un moment de acțiune, de investiții și de noi soluții europene adresate lor

Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR și membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European, a fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri.

Dragoș Pîslaru a lansat deja consultări pentru elaborarea documentului, prin care își propune să aducă soluții europene concrete la problemele critice cu care tinerii europeni se confruntă și care au fost accentuate de pandemie.

„Am o nouă misiune în Parlamentul European: am fost desemnat raportor pe Rezoluția pentru Tineri.

Tinerii au fost puternic afectați de pandemie. În Europa, riscul de șomaj pentru această generație este de două ori mai mare decât pentru cei peste 30 de ani, iar instabilitatea educației le-a restrâns sever accesul la dezvoltarea de competențe atât de necesare pe piața muncii. Este un moment critic.

De aceea, 2022 va fi Anul European al cooperării europene pentru Tineret. Și îmi doresc ca acesta să fie un moment de acțiune, de investiții și de noi soluții europene adresate lor.

Inspirat și de mesajele tinerilor care au participat la EYE – European Youth Event 2021, am propus și obținut o Rezoluție a Comisiei de muncă din Parlamentul European privind ocuparea și problemele sociale ale tinerilor în contextul 2022.

Mai mult decât atât, colegii m-au desemnat raportor pe această rezoluție, o responsabilitate care mă onorează, dar mă și motivează să livrez un text ambițios și cu viziune.

Există deja mai multe inițiative la nivel european, precum Garanția pentru Tineri, dar până la soluții reale pentru toți cei care au nevoie de ajutor mai e cale lungă. Avem nevoie de o mai bună coordonare, de mai multe investiții țintite, de conectarea cu PNRR, de o corelare mai bună a competențelor cu piața muncii a prezentului, dar mai ales a viitorului.

Am lansat deja consultări și sper să vă anunț cât de curând despre documentul la care lucrez împreună cu echipa mea”, a anunțat Dragoș Pîslaru pe Facebook.

Mai multe informații despre Rezoluția pentru Tineri, aici.

„Vă invit să îmi semnalați orice idee relevantă pentru tematica tinerilor în contextul muncii și al afacerilor sociale”, a mai spus Dragoș Pîslaru.

Dragoș Pîslaru este și coraportor al Mecanismului de Redresare și Reziliență.