Primarii USR eliberează domeniul public de autovehiculele abandonate: toleranță zero față de ocuparea inutilă a spațiului

Primarii USR eliberează domeniul public de autovehiculele abandonate: toleranță zero față de ocuparea inutilă a spațiului

Primarii USR intensifică acțiunile de eliberare a domeniului public de mașinile abandonate, care ocupă în mod inutil trotuarele și locurile de parcare. Scopul acestor acțiuni este să redea spațiul public oamenilor, contribuind astfel la buna organizare a orașelor noastre, alături de un întreg set de măsuri legate de reabilitarea străzilor, de crearea de noi locuri de parcare și de îngrijirea spațiilor verzi.

Clotilde Armand, primarul USR al sectorului 1, anunță că în luna octombrie au fost ridicate de pe străzi 81 de autovehicule abandonate, un număr record pentru acest sector. De la începutul anului, în urma demersurilor Primăriei Sectorul 1, au fost ridicate 1 289 de mașini abandonate, în timp ce, în mandatul fostului primar, în întreg anul 2020, au fost ridicate doar 126 de autovehicule. Cele mai multe mașini au fost ridicate de proprietari, în urma somațiilor primite, polițiștii locali ridicând de asemenea 218 autovehicule.

În sectorul 2 al Capitalei, administrat de primarul USR Radu Mihaiu, Poliția Locală a identificat peste 1 400 de mașini abandonate, urmându-se pașii procedurali pentru eliberarea spațiului public. 171 de mașini au fost ridicate de Administrația Domeniului Public, în timp ce 831 au fost ridicate de proprietari sau reînscrise în circulație, în urma somațiilor. 445 de mașini abandonate sunt în lucru, urmând să fie parcurși toți pașii procedurali în vedere înlăturării lor.

La Timișoara, oraș administrat de primarul USR Dominic Fritz, în evidențele Poliției Locale au intrat anul acesta 1 337 de autovehicule abandonate, plus 397 aflate în lucru de anul trecut. În urma demersurilor și a somațiilor făcute de Primăria Timișoara, au fost ridicate 945 de autovehicule de pe domeniul public, 241 de societatea Drumuri Municipale Timișoara și 704 de proprietari. Restul autovehicule sunt în lucru, în diferite stadii de verificare.

La Brașov, primarul USR Allen Coliban duce mai departe acțiunile de eliberarea a străzilor de autovehiculele abandonate. De la începutul acestui an, au fost ridicate aproximativ 290 de autovehicule abandonate, din cele 333 de mașini identificate de polițiștii locali. În jur de 160 de autovehicule au fost ridicate de proprietari, în urma somațiilor făcute de primărie, în timp ce municipalitatea a ridicat aproximativ 120. Peste 50 de autovehicule abandonate sunt în prezent în lucru.

La Bacău, oraș administrat de primarul USR Lucian Viziteu, în cursul anului 2021, polițiștii locali au identificat 196 de vehicule abandonate, începând procedurile de verificare a acestora, în vederea eliberării domeniului public. În cazul a 172 de autovehicule abandonate, a fost solicitată emiterea de dispoziții de ridicare, fiind emise dispoziții pentru 126 de autovehicule. 118 mașini abandonate au fost ridicate efectiv până în prezent, 18 de către municipalitate şi 100 de către proprietari. 8 dispoziții de ridicare sunt în lucru, Poliția Locală verificând de asemenea alte 24 de autovehicule posibil abandonate.