Activitatea europarlamentarilor USR duce România pe locul 3 ca influență în Parlamentul European

Activitatea europarlamentarilor USR duce România pe locul 3 ca influență în Parlamentul European

Activitatea și influența din ce în ce mai mare a europarlamentarilor din delegația USR au urcat România pe locul 3 în topul influenței în Parlamentul European potrivit Influence Index 2021 realizat de Vote Watch Europe.

Dacian Cioloș se clasează pe poziția a 3-a în topul europarlamentarilor, în urcare de pe locul opt pe care s-a aflat în 2020. ”Deși este la primul său mandat ca europarlamentar, el deține o mare influență politică datorită funcției sale anterioare de prim-ministru al României (2015-2017) și a celei de comisar european pentru agricultură. A fost liderul Renew Europe până în octombrie 2021, fiind un jucător cheie în cadrul Parlamentului European”, argumentează Vote Watch.

Vlad Botoș se află pe locul 3 în topul deputaților în ascensiune față de clasamentul din 2020. ”Ocupă locul al treilea în lista noastră de stele în ascensiune din punct de vedere politic. Pe lângă rolul său de vicepreședinte al Delegației UE-Albania, a dobândit și rolul de vicepreședinte al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) în acest an. Este și raportor alternativ pentru COD privind Capitalele europene ale culturii 2020-2033, precum și raportor de opinie pentru rapoarte importante legate de infrastructura energetică sau proprietatea intelectuală, printre alte subiecte relevante”, se arată în analiză.

Nicu Ștefănuță a devenit în clasamentul din acest an cel mai influent europarlamentar român în domeniul politicii de sănătate. Activ pe dosare cheie în domeniul sănătății – Autoritatea europeană pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară (HERA) și Planul european de combatere a cancerului – Nicu Ștefănuță este numit ”noua stea” a politicii de sănătate la nivel european. Europarlamentarul român ocupă locul 7 din cei 705 eurodeputați aleși, în materie de influență politică și socială în sănătatea publică.

Dragoș Pîslaru, co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, a fost inclus în top 30 al celor mai influenți membri ai Parlamentului European din punct de vedere politic în clasamentul realizat de think tank-ul VoteWatch Europe. În clasamentul pe 2020, Pîslaru a fost desemnat cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicii economice a UE și în top trei cei mai influenți eurodeputați aflați la primul mandat în Parlamentul European.

Influence Index 2021 este un clasament care, cu ajutorul datelor oferite de agenția de comunicare BCW Brussels și VoteWatch Europe, a măsurat influența eurodeputaților prin cele două dimensiuni ale sale: influența politică (capacitatea de a schimba legislația și de câștiga voturi) și influența socială (capacitatea de a ajunge la oameni).

Mai multe detalii, aici.