Clotilde Armand începe desființarea construcțiilor ilegale din Sectorul 1: 100 de clădiri vor fi demolate până la sfârșitul anului

Clotilde Armand începe desființarea construcțiilor ilegale din Sectorul 1: 100 de clădiri vor fi demolate până la sfârșitul anului

Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, a început demolarea clădirilor construite ilegal în Sectorul 1, după ce Primăria a obținut în instanță o hotărâre definitivă în privința demolării a 100 de construcții care nu aveau autorizație. Printre acestea se numără garaje sau diferite alte construcții improvizate, dar și case sau blocuri, toate urmând să fie dărâmate până la sfârșitul anului.

Primarul USR avertizează că vor exista verificări foarte stricte ale aprobărilor urbanistice și atrage atenția că lista construcțiilor fără autorizație care vor fi demolate este într-o continuă creștere, existând alte zeci de construcții ilegale a căror desființare este în curs de aprobare.

Clotilde Armand anunță că Primăria Sectorului 1 nu va mai ignora sentințele definitive care presupun demolarea imobilelor, cum s-a întâmplat în cazul fostei administrații, și nu va mai lăsa încurcăturile birocratice să amâne la nesfârșit punere în aplicare a acestora.

„Am spus și o voi repeta să înțeleagă toată lumea, nu tolerez construcții ilegale pe raza Sectorului 1 și vom merge până la capăt să oprim acest fenomen”, a afirmat Clotilde Armand.

În urma intensificării controalelor, a crescut de asemenea numărul și valoarea amenzilor date în Sectorul 1 în cazurile construcțiilor fără autorizație. O persoană juridică din sectorul 1 a primit zilele trecute cea mai mare amendă dată vreodată în România unei persoane juridice – 600.000 lei – pentru că a ocolit legea și a construit ilegal. În funcție de gravitatea încălcării legii, în cazul identificării unor imobile neautorizate, se aplică, în primă instanță, o amendă, urmată de demolare în cazul în care proprietarul nu reintră în legalitate.

Acțiunile de control sunt desfășurate de Poliția Locală, care identifică construcțiile ilegale și aplică sancțiuni acolo unde este cazul, ocupându-se de asemenea și de situațiile în care există hotărâri definitive de demolare a imobilelor, pentru a se asigura că acestea sunt desființate, iar terenul este readus la starea inițială.