Mihaela Safta, consilier local USR în Corabia, sancționată abuziv de majoritatea PSD, pentru că a sesizat autoritățile statului cu privire la neregulile din oraș

Mihaela Safta, consilier local USR în Corabia, sancționată abuziv de majoritatea PSD, pentru că a sesizat autoritățile statului cu privire la neregulile din oraș

Mihaela Safta, consilier local USR în Corabia, a fost sancționată abuziv cu retragerea indemnizației lunare pe o perioadă de 2 luni, printr-o Hotărâre a Consiliul Local votată de 9 consilieri PSD, pentru că a sesizat autoritățile statului cu privire la neregulile din oraș și pentru că a publicat pe o rețea de socializare documente publice.

Propunerea de sancționare disciplinară a fost făcută de unul dintre consilierii locali ai PSD, Vlad Sorin Gigi, care ocupă și funcția de viceprimar.

Mihaela Safta a sunat la numărul de urgență 112 în mai multe ocazii pentru a sesiza Garda de Mediu în privința unor infracțiuni legate de depozitarea gunoiului în locuri nepermise din oraș, dar și pentru a atrage atenția asupra unor încălcări ale legislației privind arborii de pe aliniamentele stradale.

Dat fiind faptul că a luat atitudine în privința acestor situații și s-a implicat direct pentru a se asigura că sunt rezolvate, Mihaela Safta a fost acuzată că și-ar fi încălcat atribuțiile de consilier local, deoarece, conform versiunii PSD, ar fi avut nevoie de un mandat din partea Consiliului Local Corabia pentru a putea face asta.

„Am fost luată prin surprindere și sunt revoltată de această sancțiune. Nu mi-am imaginat că membrii PSD din Consiliul Local se vor compromite într-atât, încât să folosească abuziv legea pentru a încerca să mă facă să tac. Am semnalat infracțiunile de mediu din Corabia și am arătat publicului neregulile și hotărârile aberante luate de PSD și de primarul Oane, iar asta a deranjat. Dar tocmai acesta este rolul meu de consilier local: să mă ocup de problemele stringente ale comunității și să mă asigur că hotărârile luate sunt legale și în interesul locuitorilor. Voi continua să fac asta în ciuda sancțiunilor abuzive și a nenumăratelor încercări de a mi se face rău, pentru că eu respect cetățenii care m-au ales, iubesc acest oraș și sunt convinsă că ticăloșia și minciuna nu pot avea sorți de izbândă,” a afirmat Mihaela Safta, consilier local USR în Corabia.