Claudiu Mureșan: „Florin Cîțu plătește din banii tuturor românilor arvuna pentru noua majoritate PNL-PSD”

Claudiu Mureșan: „Florin Cîțu plătește din banii tuturor românilor arvuna pentru noua majoritate PNL-PSD”

Senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, denunță modul discreționar în care premierul demis Florin Cîțu a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă mai multor primării și consilii județene. Claudiu Mureșan arată că fondurile au ajuns cu precădere fie la cei care l-au sprijinit în competiția internă pentru șefia PNL, fie la primării și CJ-uri conduse de figuri marcante din PSD, costituind o „plată pentru loialitate” sau o „arvună pentru o nouă majoritate parlamentară cu PSD”.

„Superban a luat banii statului și a dat, ca un fanariot, celor care s-au dovedit loiali și celor care nu știu decât să-și vândă loialitatea pentru prețul corect. A plătit prețul alegerii în fruntea PNL și arvuna la noua majoritate parlamentară, cu PSD. Când au văzut că Superban a picat, primarii au vrut plata ACUM. Că nu se știe niciodată”, declară Claudiu Mureșan.

De asemenea, senatorul USR de Sibiu susține că felul în care s-a făcut alocarea discreționară a miliardului de lei din Fondul de rezervă demonstrează, dacă nu era clar pentru toată lumea, cum se va proceda și în cazul PNDL-3, denumit pompos și fals, „Anghel Saligny”.

„Miercuri, Superban ne-a explicat cu subiect și predicat cum se vor aloca banii și în PNDL-Cîțu, adică din milostenia sa. Nu au trecut nici două zile de când avertizam, în plenul Senatului, că Florin Cîțu va folosi discreționar banii românilor – ai tuturor românilor! – să-și hrănească primarii fideli și firmele baronilor locali. Da, cu Anghel Saligny se va proceda EXACT la fel ca acum două zile, Anghel Saligny este doar un nume folosit cu cinism pentru un PNDL-3. PNDL-Cîțu”, mai afirmă Claudiu Mureșan.

USR a avertizat constant că, în lipsa unor criterii clare de alocare a banilor publici, în lipsa unor standarde de cost și de eficiență, precum și în lipsa asigurării  transparenței folosirii lor, programul „Anghel Saligny” nu va face decât să ajungă în conturile filierelor transpartinice de sifonare a banului public sau să umple conturile firmelor de partid.

USR consideră că este necesară o reformă profundă a administrației locale, prin descentralizarea deciziei și a responsabilității, prin comasarea UAT-urilor, astfel încât ele să poată să se susțină singure, din bugetul propriu, și să le facă independente de bugetul central și bună-voința politică a miniștrilor.

Postarea lui Claudiu Mureșan, AICI.