Declarații Dan Barna, cu prilejul moțiunii de cenzură

Declarații Dan Barna, cu prilejul moțiunii de cenzură

Dan Barna, vicepreședinte al USR PLUS, a explicat, de la tribuna Parlamentului, motivele pentru care Florin Cîțu nu mai poate fi premierului României. De asemenea, a precizat că USR PLUS va merge la consultările cu partidele de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier, în persoana lui Dacian Cioloș.

Dan Barna: „Domnule prim-ministru, ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara aceasta are disperată nevoie, dar ați preferat să vă luați rolul de a fi frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză.

Și, da, ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care, pe parcursul întregii veri, le-ați explicat românilor că valul 4 nu ne privește pe noi.

Ați sacrificat cinic stabilitatea politică ca să obțineți, e adevărat, o mână de voturi în partidul dumneavoastră.

Ați avut de administrat o campanie de vaccinare, ați dat-o grav de gard și ați organizat un congres cu 5.000 de oameni, după care ați anunțat restricțiile.

Ați distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere și speranța că am putea scăpa mai repede de pandemie.

Ați avut, practic, totul la dispoziție. Ați avut voturile oamenilor, ați avut buna noastră credință și ați avut mandatul de a pune această țară pe direcția cea bună.

În miercurea aceea, și sunt sigur că vă amintiți domnule premier, în care ați decis să aruncați în aer stabilitatea țării, în care ați decis să aruncați în aer coaliția, eu v-am spus în acea seară că aici vom ajunge, v-am spus că nu putem ajunge decât aici, la acest moment.

Și, da, noi ne respectăm cuvântul pe care l-am dat atunci, suntem aici și vom vota această moțiune de cenzură.

După 30 de ani de mulți Lex Luthor, și Joker, și zmei, și spâni, chiar ați fi putut fi Superman, dar ați ales, domnule, ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”.

În ceea ce privește consultările de la Palatul Cotroceni post-moțiune de cenzură, vicepreședintele USR PLUS a precizat: „Pe structura coaliției, așa cum a fost ea semnată în decembrie, propunerea de premier aparține PNL și ne așteptăm să vină o altă propunere decât Florin Cîțu. Însă, dacă se poate constitui o coaliție în jurul unui premier USR PLUS, avem o propunere fermă, clară, consecventă, colegul meu Dacian Cioloș. Suntem responsabili, suntem consecvenți”.