Inaugurarea Pasajului Mogoșoaia, cu șase luni înainte de termen. Cătălin Drulă solicită urgentarea a alte două lucrări

Pasajul de la Mogoșoaia este astăzi deschis circulației, cu șase luni înainte de termenul avansat inițial, datorită eforturilor depuse de Cătălin Drulă în perioada în care a condus Ministerul Transporturilor.

E unul dintre proiectele pe care le-am asumat și pentru care m-am luptat să ajungă la final în 2021. Mă bucur că antreprenorul austriac și-a ținut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat și îl felicit pe această cale. Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022. Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie”, declară fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Zecile de mii de cetățeni blocați zilnic în trafic pe centura București în acest dop rutier nu meritau încă 6 luni de ambuteiaje. Pentru ca problema să fie însă complet rezolvată este necesată finalizarea a încă două lucrări, lucrări care ar fi trebuit să fie și ele încheiate odată cu pasajul.

Bucuria ar fi putut fi completă dacă, așa cum am planificat cu CNAIR în această vară, lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni ar fi fost finalizate în același timp cu pasajul. Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții. Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor două șantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câțiva metri”, mai precizează Cătălin Drulă.

Costul investiției pentru pasajul de la Mogoșoaia este de 33 de milioane de lei.